Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 19. hétfő, Huba

75 éves a Farkasréti Iskola

Az iskola nagyszabású ünnepséggel emlékezett meg eddigi történetéről.

A tornatermben tartott megnyitón az igazgató megindító kisfilmmel lepte meg a diákokat, akik hol nevetéssel, hol megilletődötten kísérték figyelemmel az iskola, és saját pályafutásuk történetét.

A több mint 20 éve itt tanító tanárokat az erre az alkalomra készített emlékplakettel tüntették ki, majd a volt farkasrétis diákok adtak műsort, akik között zenész, színész, sőt filmrendező is megjelent.

Az ünnepi műsor mellett pedig egy kiállítás nyílt a 75 év történetéről, ahol a levéltár és a szülők segítségével emléktárgyakat, régi bizonyítványokat, taneszközöket, érmeket, sőt még egy korabeli iskolapadot is megtekinthetnek az érdeklődők.

T. D. ÚjbudaTv (2006. 02. 23.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.