Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

60+ Médiaműhely - Mire elég?

Nyugdíjam az éves rendes emelés után idén 63 650.- Ft lett. Tudom nem kevés, és én sem vagyok elégedetlen, vannak sokan, akiknek még kevesebb van! Az idei tél kicsit megbolygatta költségvetésemet. Gondolom másokét is!

Hideg volt nagyon. Gázzal fűtök. Nincs trópusi meleg, a fűtött lakásomban 14 -16 fokot mutat a hőmérő. Látom a TV-ben, mások ilyenkor már panaszkodnak, hogy fáznak! Megértem, nekem sincs melegem. Várom a jobb időt!


De nézzük, miért keseredtem el, és miért kérem az olvasó ötletét, hogy jobban be tudjam osztani pénzemet. Vannak állandó kiadások. Kinek nincs?!


Nézzük sorba, mire megy el rögtön nagyjából 47 300.- Ft.
Villany, gáz, lakbér, BKV - ugye ezeket ki kell fizetni, nincs mese! Ha valamelyiket nem fizetem ki, akkor abból baj lesz, késedelmi kamat, kikapcsolás stb. Ezek a kiadások rögtön elvisznek 36 000.- Ft-ot


TV, telefon, Internet, luxus? Nem tudom! 11 360.- Ft-ot fizetek havonta értük összesen. Közel a hatvanhoz még tanulok! Szükségem van rájuk. Aki tanul tudja, kell a tanuláshoz, tájékozódáshoz.


Nézzük tovább! A maradék 16 280.- Ft, azaz 542.66.- Ft/nap, ebből kell élni egy hónapig. Tartalék nincs!


Jó, hogy nem vagyok beteges! Egyedül élek, ez a baj! Mondták már többen, keressek társat, akkor könnyebb! Kinek - nekem nem, megszoktam egyedül!
Munkát nem találok, társat azért nem keresek, mert érdekből nem lehet! Becstelen dolog lenne!


Nem szaporítom a szavakat, mindenkinek van gondja bőven. Fedél van a fejem felett, tanulok, írok!
Ha önnek, kedves olvasó van ötlete, hogyan tudok jobban kijönni a pénzemből, köszönettel veszem. Várom ötleteiket a mireeleg@ gmail.com címre.


Csak megjegyzem, segélyt nem kaphatok, mert a plafon 62 700.- Ft, én ezt a határt 950.- Ft-tal túlléptem.

sztorma - 60+ Médiaműhely (2010. 03. 19.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.