Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

60+ Médiaműhely: Egy nehéz ember

A 60+ Portré Pódium őszi évadnyitó teadélutánjának Csanády László volt a vendége. A sorozat háziasszonya - Kaposvári Mária - egy igazi nehéz emberként jellemezte beszélgetőtársát.

Csanády tanár úr, lokálpatrióta, filmes, rádiós magas szikár termetével nem igazán látszik nehéz embernek. Hogy mégis miért tekintik annak? Egyszerű - próféta szeretne lenni saját hazájában. Nem szereti az akadályokat. Két éve Ő a 'láthatatlan' krónikás. Kamerájával örökíti meg kerületünk eseményeit, készíti riportjait - többnyire az asztalfióknak.


Akik tegnap ott voltak Albertfalván megismerhették Őt. Általa betekinthettünk kerületünk kulturális múltjába. Jó volt nézni a már megszűnt Rádió11-et bemutató filmjét, melynek egyik alapítója volt - Marton Frigyes mellett. Öt évet élt, ma már emlék és történelem.


Nem a rádió megszűnése volt az oka annak, hogy a tanár úr átnyergelt a filmre. Pont fordítva. Az amatőr filmest csábította el a rádió. A rádiózás közben is filmezett. Kis kitérő után tért vissza újra a régi szerelemhez. Mindannyian tudjuk, hogy ha az ember visszatér a régi kedveshez, a kapcsolat átalakul. Átalakult az Ő kapcsolatuk is. Sokszor narrátora, riportere is filmjeinek. Egyedül, segítség, támogatás nélkül dolgozik. Időnként kap csak percekre nyilvánosságot.


A teadélután résztvevői meg is jegyezték, „miért nem láthatóak a filmjei?” Említették, hogy az újjászervezett Újbuda TV 60+ blokkjában jó lenne látni időnként egy-egy alkotását. Talán egyszer sor kerül erre is!


Köszönöm a tegnap délutánt. Kívánom, hogy a tanár úr álma - egy olyan honlap, ahol együtt van az egész Médiaműhely anyaga - megvalósuljon, és mi ne csak egy-egy 'zárt vetítésen' láthassuk filmjeit.

sztorma 60+ Médiaműhely (2011. 09. 29.)