Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

60+ Médiaműhely: Egy izgalmas kulturális kihívás - csak örökifjaknak. . . 2. rész

A Gazdagréti Közösségi Ház másodszor hirdette meg - az Idősek Világnapja tiszteletére - vers és prózaíró pályázatát. Most a prózaírás kategória első helyezett művéből olvashatnak szösszeneteket.

Kormi Cica

Ül a lábamnál és kitartóan néz engem. Nem megyek - mondom. Nem. Ez az én fotelom. Neked ott van a rekamié. Továbbra is ül előttem és engem néz. Sóhajtok egyet, összeszedem a könyvem, a cuccaimat, átköltözök a rekamiéra. Kormi Cica felugrik a helyemre, kétszer körbesétál rajta, azután odajön mellém. Miauuuu - mondja. Kormi! Most adtam át a helyemet, mit akarsz? Bökdös a fejével, de nem akarom megérteni, hát megsimogatom fekete bársonyos fejecskéjét. Odatartja a fülét is, azt is megvakargatom, itt is körbesétál, keresztülmászik a könyvemen, megszagolgatja a kávémat, rám néz, és megint mondja: Miaaaauuuuu. Na!!! Miaaaauuu! Lemászok a helyemről, kimegyek a konyhába, és töltök neki egy kis tejet. A békesség kedvéért visszaülök a rekamiéra. Neked ott van a fotelom - mondom. De neki nem az kell, tejivás után odajön mellém és szépen, komótosan lerogy mellém, fejecskéjét a lábai közé teszi, és csendesen horkolni kezd. Övé mindenem, lesem a kívánságát, a legjobb falatokat kapja, teljesítem minden szeszélyét, csak legyen még velünk egy kicsit. Kormi Cica 21 éves múlt augusztusban.

Ikrek

Az én ikertestvérem ikerfiúkat szült, a család és az orvosok legnagyobb meglepetésére, mert senki nem tudta, hogy nem egy gyermek mocorog a hasában. Bár néha elgondolkodott azon, hogy ha itt a lábacskája, ott meg a kezecskéje, akkor ugyan mi lehet amott? Szóval, megszületett Lacika, 2100 grammal. Hogy hívják a kislegényt? László Csaba jön a felelet. Az orvos még téblábolt a friss kismama mellett, és elkezdte tapogatni a pocakot. Csak a Lászlót írja be szólt a nővérnek, nem flancolunk, mert mindjárt jön a másik is - mondta. A Testvérem hüledezve nézett rá. Nnna ne mondja!!!!????? Hát mit gondol, miért állok maga mellett? - mérgeskedik az orvos. Nem szóltak neki előre, besétál a mentőssel egy kismama reggel fél hatkor az ügyelet utolsó órájában, alig 155 cm, a hasa mint két hordó együtt, 6.00 óra és már jön is az első. A Testvérem alig tér magához. Jézusmária, Úristen, hova fogom tenni??????? . Az orvos gyanakszik, hogy talán a kismama sem tudja, és megnyugtatóan válaszol. Tessék csak nyugodt lenni, majd levisszük az intenzívre. Nem itt! Otthon hova fogom tenni!!!!???? Hűha - mondja az orvos. Most egy nagy levegőt, és már itt is van, 1700 grammal, na mi is volt a második név? Hát Csabika. Az orvos összegzi az elmúlt fél órát. Mindkettő egészséges, ketten együtt alig többek 3,5 kilónál, hat óra múlt néhány perccel, fél óra alatt két fiú, - hááát gratulálok kismama!

Nagyapó

Szia Papi - csilingel az unoka, akkor jössz szombaton? Szombaton? Mi van szombaton? - kérdi. De Papa! A diplomaosztóm! Ja, hogy arra gondoltál? Megyek, ha én is kapok valamit! Hogyne Papa, puszit tőlem meg az osztálytársaimtól. Aztán hány évesek az osztálytársaid? Hát mint én, Papa! Akkor ott a helyem - feleli a 90 éves Papi.

A fotón: Prózaírás 1. helyezett: Váradiné László Mária