Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. kedd, Erik, Alexandra

60+ Médiaműhely: 'A KÜRT'

Dr. Kürti Sándor, a KÜRT Computer Rendszerház Zrt. elnöke életműve és tudományos munkája elismeréséért 2005-ben kapta meg a díszpolgári címet. 

Kürti Sándor és cége 'ezer szállal' kötődik még napjainkban is kerületünkhöz, 19 évet töltöttek itt.

A Kürt Rt. 1989-ben kezdte meg működését. Sokan emlékezhetnek még a Fehérvári úti üzletre, mely felváltotta a Bártfai utcai első műhelyt. Fogalommá vált munkájuk az adatmentés területén. 1997 óta foglalkoznak az informatikai biztonsági technológiák fejlesztésével is.

Kürti Sándor tudományos munkája mellett gondot fordított és fordít jelenleg is az oktatásra.

2005-től működik kerületünkben a Kürt Alapítványi Gimnázium.

1996-ban a veszprémi Pannon Egyetemen létrehozták a Cigányszármazású Gyerekek Oktatási Alapítványát. Ezek az intézmények nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy felnőjön egy olyan nemzedék, akik tudatosan, felelősségteljesen használják a számítógépeket.

A Kürt Akadémia létrehozása fontos lépése volt ennek a szellemi irányvonalnak. Az idősebb korosztály számítógép használatával kapcsolatban azt tanácsolja Kürti úr, hogy ne féljenek a géptől, használják azt bátran. Azonban tartsák szem előtt a felelős gép és programhasználatot. Nem mindegy, hogy milyen 'elektronikus lábnyomokat' hagyunk magunk után az infosztrádán. A jogtiszta programok használata elengedhetetlen! Az egyre inkább divatossá váló pendrive és flash adathordozó csak szállításra való! Adattárolásra ne használjuk őket!

Az önkormányzat és a KÜRT együttműködésének köszönhető az, hogy egy aszfaltozott úttal több lett Kelenvölgyben. Nem kérte, hanem felajánlotta, hogy saját költségén megcsináltatja.

Dr. Kürti Sándor nem csak kerületünk díszpolgára, számos szakmai elismerést is kapott. Így többek között a Gábor Dénes-díjat az innováció területén elért eredményeiért (1998), Széchenyi-díjat, tudományos munkája elismerésére (2004), az 'Év Üzletembere' díjat az Ernst & Youngtól (2004), Pro Informatika díjat az Informatikai Vállalkozások Szövetségétől (2007).

Aki a biztonságos és felelősségteljes géphasználatról és a Kürt Zrt munkájáról többet szeretne megtudni, keresse fel weblapjukat. Itt olvasható és le is tölthető az Infostrázsa című mesekönyv.

LEGFRISSEBB
×

Radikális változások a Citadellán  

A tervek szerint ez év második felében elkezdődhet a Gellért-hegyi Citadella átépítése, és ha a most közzétett látványterveknek megfelelően fejeződik be, akkor nehéz lesz ráismerni a több mint 170 esztendős erődítményre.