Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

60+ Médiaműhely: A kultúra ára

A napokban jelenik meg a Nyugat Ma irodalmi folyóirat legfrissebb száma. A lapot Klapka György és Konyári János alapította a múlt év októberében. Ön látta, olvasta ezt a szépirodalmi folyóiratot? Bevallom őszintén, én nem találkoztam ezzel a lappal az újságárusoknál.

Sikeres a Nyugat Ma? - mert nem látom az újságosoknál. - kérdezem Klapka Györgyöt

Az első szám négyezer példányban jelent meg. Munkatársaimmal úgy gondoltuk, hogy van kétezer ember, akit érdekel ma a szépirodalom. Hát. . .

Olvasói visszajelzésekből tudjuk, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást az újságárusok. Több esetben előfordult, hogy nem is nagyon tudták, milyen lapot árulnak. Eldugták. Nem volt szem előtt. Nem csak újságosok kaptak belőle, hanem a CBA Príma üzletek is, ahol újságot is vehet a vásárló.

Nem kockázatos szépirodalmi folyóiratot készíteni ma?

De! Óriási kockázat. Ez a lap nem kapott állami támogatást, mint a kulturális lapok általában. Nem érzem veszteségnek azt a pénzt, amit a kultúrára költök, költhetek. Megtettem már máskor is.

Nagyon szép, igényes lap a Nyugat Ma.

Nemcsak szép, hanem érdekes, tartalmas. A harmadik számban olvasható lesz Dr. Czeizel Endre írása Ady Endréről. Az előző számban Balassi Bálintról írt egy érdekes cikket. Szerzőink között megtalálható például Lackfi János, Karinthy Márton, Kertész Ákos és több ismert szerző.

Elmondhatom, hogy külföldi érdeklődés is van a lapunk iránt. Új Zélandból és Ausztráliából is érkezett megkeresés. Előfizetőnk is van, igaz csak három!
Kéthavonta jelenünk meg, 560 forint egy lapszám. Nem drága.

Igazat adok Klapka úrnak. Nem értem, hogy egy igényes, szépirodalmi folyóiratot miért nem olyan szeretettel fogadtunk, ahogy a készítők nekünk készítették. Nehezen tudom elfogadni azt, hogy a mai rohanó életben nem tudunk leülni, és egy verset, novellát elolvasni.

Bízom benne, hogy ha Önök megismerik a Nyugat Ma irodalmi folyóiratot, igazat adnak az alapítóknak, hogy szükség van erre a lapra.

sztorma - 60+ Médiaműhely (2011. 02. 17.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.