Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

40 éves a Napraforgó óvoda

Kézművesség és a népi hagyományok őrzése az óvoda fő profilja

A Bikszádi óvoda 1968-ban, 4 csoporttal kezdte meg működését Czabai Mária irányításával, akit a jubileum alkalmából külön is köszöntött az intézmény jelenlegi vezetése. 1978-ban az óvodát összevonták a most 35 éves Tétényi óvodával, ez a kapcsolat mind a mai napig fennáll. 

A nevelési programban a kezdetektől kiemelt feladatnak tekintik, a család és óvoda együttműködésének erősítését, valamint a népi hagyományok ápolását, művészeti szintű megjelenítését. Mindezt a minden évben megrendezett hagyományőrző tábor mellett, a napi foglalkozások rendszerébe illesztett kézműves órák segítségével ismertetik meg a gyerekekkel, akiknek az egészségére is fokozottan ügyelnek, hiszen a kerület többi oktatási intézményéhez hasonlóan itt is a reform étkeztetés szempontjainak megfelelő menü kerül az asztalra. 

A jubileumról a régi óvodások, - ma már felnőttek - számára rendezett találkozóval, kerti partival és ünnepi műsorral emlékeztek meg a jelenlegi Napraforgósok. Újbuda önkormányzata pedig játékutalvánnyal ajándékozta meg a gyerekeket az évforduló alkalmából.

K.A. - Újbuda TV (2008. 06. 05.)