Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

3 mázsa halból halászlé Újbudán

Minden eddiginél nagyobb lesz a gazdagréti halászléfőző verseny. A hagyományos gazdagréti halászléfőző versenyre most szombaton kerül sor. A szervezők egy csapata - a hagyományokhoz híven - a gazdagréti nyugdíjasház lakóit vendégeli meg halászlével.

Minden eddiginél nagyobb lesz a gazdagréti halászléfőző verseny. A hagyományos gazdagréti halászléfőző versenyre most szombaton kerül sor.

A mostani főzőversenyre minden eddiginél több csapat jelentkezett, és a résztvevők száma is várhatóan meghaladja a korábbiakat, és eléri a 700-1000 főt. Ehhez igazodik a megfőzendő halak mennyisége is, 300 kiló halat rendeltek a szervezők. (A pontyokat Molnár Gyula polgármester-jelölt biztosítja a résztvevőknek.)

A rendezők minden csapatnak 1 pontyot, tűzifát és vizet biztosítanak a helyszínen. Bográcsról és minden egyéb alapanyagról, kellékről a csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk.

A nagy halászléfőzés reggel 8-kor kezdődik, az elkészült "pályaműveket" délután 1-ig kell leadni, az eredményhirdetésre délután 3 órakor kerül sor.

A verseny ideje alatt a felnőtteket játékos vetélkedők, a gyerekeket ugráló vár várja, valamint az egészségügyi sátorban vérnyomás- és vércukormérésre, koleszterin és PSA vizsgálatra nyílik mód. A verseny fővédnöke: Molnár Gyula, Újbuda polgármestere.

A szervezők egy csapata - a hagyományokhoz híven - a gazdagréti nyugdíjasház lakóit vendégeli meg halászlével.

Újbuda önkormányzata (2006. 09. 14.)