Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 3. péntek, Kornél, Soma

25 éves a POFOSZ

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége, a POFOSZ. A Stefánia Palota és Honvéd Kulturális Központ épületében február 19-én tartott rendezvény védnökei Hende Csaba honvédelmi miniszter és Vargha Tamás államtitkár voltak.

Dégi András, a POFOSZ elnöke nyitotta meg az ünnepséget, aki beszédében elmondta, a szervezet fő célja, hogy az emberek lelkéből ne vesszen ki 56 és a nemzeti érzés. Az eseményre meghívást kapott Orbán Viktor miniszerelnök is, aki személyesen nem tudott részt venni az ünnepségen, viszont levélben köszöntötte az egybegyűlteket. Ebben kiemelte, hogy a Magyar Politikai Foglyok Országos Szövetsége az a szervezet, amely egész országnak példát mutat összefogásból, a sorsközösség által összekovácsolt emberek egységben rejlő erejéből és kitartásából. A részt vevők egy perces néma felállással emlékeztek az azokra a társaikra, akik az elmúlt huszonöt évben elhunytak.

Az ünnepi beszédet Boross Péter, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke tartotta. Beszédében elmondta, hogy ha 56-ban sikerült volna megvalósítani a szabadságvágyból született álmot, akkor most egy másik Magyarország lakói lennénk. Rákóczi szabadságharcát is leverték, Kossuth harcát is leverték és 56-ot is leverték, de lelki gazdagodásban, nemzeti önérzetben, a megmaradás akarásában erős inspirációk voltak a látszólag vesztes, ám mégis győztes szabadságharcok - tette hozzá.

Az ünnepi műsort követően a 25 éves Jubileumi emlékérmeket Dégi András elnök, és Forgács János elnökhelyettes adták át.

HL (2014. 02. 20.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.