Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

20 éves a Csíkihegyek Utcai Bölcsőde, Óvoda és Iskola is

Huszonegy évvel ezelőtt fejezték be a Gazdagréti lakótelep építését, majd egy évvel később megnyitották kapuikat az itteni közintézmények is. A Csíkihegyek utcában található bölcsőde, óvoda és általános iskola valamint az idős otthon és a Gazdagréti Közösségi Ház idén lesz húsz éves.

A 2006-os esztendő az ünneplésről szól a Csikihegyek utcai közintézmények életében.

Az egész évben tartó megemlékezést februárban kezdik el. Ekkor kerülnek az épületek homlokzatára a húsz éves jubileumot hirdető zászlók. Majd ugyanezen hónap végén, február 24-én a kerület vezetése fogadást tart az intézmények dolgozói számára és egyúttal köszönti Molnár Gyula a húsz éve itt tanítókat.

Márciusban és áprilisban az iskola, óvoda, bölcsőde külön-külön programokkal várja az érdeklődőket.

Az óvodában például március 18-án kerül átadásra egy tanösvény, az iskolában pedig március 30-án rendeznek kiállítást egy pályázatra érkezett alkotásokból.

Március 31-én tanár-diáktalálkozó lesz, amire valamennyi egykori nebulót várnak az intézmények. Az este folyamán a fő hangsúlyt az élménybeszámolók kapják. Ezt a rendezvényt megelőzően, amire egyébként hozzávetőlegesen 2000 egykori tanulót várnak, az iskola lehetőséget biztosít húsz napon keresztül osztálytalálkozók megszervezéséhez.

A nagy ünneplés közepette sem feledkeznek meg a gyermeknapról, amit május 26-án az öt intézmény együtt ünnepel meg.

Az egész éves megemlékezést a június 17-ei ballagás zárja le, valamint ekkorra készül el a Lapozgató újság ünnepi száma is, amihez egy meglepetés CD-t is csatolnak.

A szervezők egyébként mindenféle segítséget, ötletet szeretettel várnak, hogy minél gazdagabban és emlékezetesebben tudják megünnepelni ezt a jeles évfordulót.

joshua - Újbuda TV (2006. 02. 11.)