Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

20 éves a Csíki suli

Március 31-én tartottak tanár-diák találkozót a Csíki-Hegyek utcai Általános Iskolában az intézmény fennállásának 20. évfordulója alkalmából.

Az év elején kezdődött programsorozat keretében pénteken megtartott ünnepségre meghívtak közel 2000 itt végzett tanulót és 130 pedagógust. Talán az iskola jó légkörét mutatja, hogy a most 38 főből álló tantestület 20 tagja már a kezdetektől, 1986-tól az iskola alkalmazottja.

A programot sport versenyekkel kezdték volna, de a rossz időjárás miatt az iskola sportcsarnokába mentek a meghívottak és megkezdődött a nosztalgiázás. Az iskola folyosóira osztályfotókat raktak ki és az itt tanult összes diák névsorát függesztették a falakra. Mind a tanárok, mind a volt diákok nagy lelkesedéssel nézegették a régi fényképeket és ismerték fel rajtuk a osztálytársakat, tanárokat. Később egy rövid kis filmet nézhettek meg a résztvevők, mely bemutatta az iskola elmúlt 20 évének életét. Az eseményre meghívták azokat a volt diákokat is, akik mára az iskola büszkeségei lettek. Ide járt a Bojtorján együttes egy tagja is, akik még csütörtökön adtak koncertet az iskolában. 4 diákjuk ma a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában tanul. Az ő alkotásaikból kiállítást rendeztek a iskolában. Az iskolának közel 10 „csíkis családja” van. Ők azok a házaspárok, akik valaha ebben az iskolában találkoztak.

Az ünnepségen egy díjkiosztóra is sor került. Még korábban versenyt írtak ki 8 kategóriában, melyen a gyerekek vers, próza, képzőművészeti alkotásokkal és egyéb számokkal nevezhettek. 3 kiemelt díjat adtak át, és ezen kívül 40 oklevelet a legjobbaknak.

Z. A. - Uúbuda WEB (2006. 04. 01.)