Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. szerda, Orsolya

100 éves bácsit látogatott meg Rétvári

A Kosztolányi Dezső téri öreg házba látogatott el Dr. Rétvári Bence, a KDNP országgyűlési képviselője, hogy az Idősek Világnapja alkalmából köszöntse a 100 éves Dávid János bácsit. Az idős úr büszkén mesélt tartalmas életéről.

Dr. Rétvári Bence, a KDNP országgyűlési képviselője, és Jankó István Fideszes képviselő úgy gondolta, hogy az Idősek Világnapján nem is reprezentálhatná más jobban a kerületi időseket, mint Újbuda egyik 100 éves lakója, Dávid János bácsi.

 

A két képviselő Kosztolányi Dezső téri lakásában látogatta meg az idős urat, akit ajándékcsomaggal köszöntöttek fel, és elmerengtek a múlt eseményein.

 

A két világháborút is megélt Dávid János mostanra inkább a gyermekeiről, unokáiról és dédunokáiról beszél szívesen, de jó egészségi állapotát tekintve bármiről szívesen elbeszélgetett látogatóival.

 

Rétvári Bence a sajtónak elmondta, hálával tartozunk azoknak, akik a háború után újjáépítették az országot, most pedig rajtunk a sor, hogy a mindennapokban is odafigyeljünk rájuk, törődést és támaszt nyújtsunk nekik.

 

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 10. 02.)

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.