Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. hétfő, Orbán

Vészesen elhanyagolt a Károli játszótér

A politikus a játszótér mellé nyugdíjas jászóteret tervez sakk- és kártya asztallal, lengőtekével.

A metróépítkezések miatt kerületünk Kanizsai utcai játszóterét le kellett zárni. A környéken élők így a közeli Károli Gáspár téri játszóteret használják. Az ingatlan jelenleg fővárosi kézben van, ahol viszont nem terveznek ezen a környéken játszótér-felújítást.

Jankó István fideszes képviselő kezdeményezésére van esély rá, hogy önkormányzati kézbe kerüljön a gyerekek kedvelt szórakozóhelye, s ezáltal a későbbi felújítás, átalakítás is meg tudna valósulni.

A kialakult helyzet igen elkeserítő. A játszótéret olyannyira elhanyagolták, hogy az a gyerekek számára használhatatlanná és veszélyessé vált. A Kanizsai utcai ideiglenesen megszűnt játszótér miatt viszont több gyerek érkezik erre a területre. A szülők fel vannak háborodva a terület állapotán, de tehetetlenek.

Jankó István október 4-én a játszótér mellett egy fővárosi szakértő társaságában fórumot tartott. Beszélgettek a szülőkkel, felmérték a helyi lakosság igényeit, s tájékoztatták őket, hogy az ügy elindult a megvalósítás felé.

Z. A. - Újbuda WEB (2007. 10. 10.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.