Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Új liftek a szakrendelőben

Újbuda Önkormányzata közel 70 millió forint értékben cserélt le két liftet a fennállásának idén 5. évfordulóját ünneplő Gyógyír Kht. Fehérvári úti szakorvosi rendelőjében. Az új felvonók a mai korszerű igényeket kielégítő vezérléssel rendelkeznek, kényelmesek, mindenki által önállóan használhatók és a korábbiaknál lényegesen nagyobb a teherbírásuk.

A két 18 személyes liftet Lakos Imre alpolgármester adta át, majd az ünnepséget követően a rendelő betegszállító csapata látványos bemutató keretében demonstrálta, hogy milyen könnyedén lehet szállítani a betegeket a felsőbb emeletekre. A szakorvosi rendelőben korábban üzemelő liftek a rendkívül nagy igénybevétel és az avulás következtében, a rendszeres és szakszerű javítások ellenére is elhasználódtak, felújításuk elkerülhetetlen volt. Az új liftek a felvonó akna lényeges átalakítása nélkül, a meglévő aknák és gépházak felhasználásával készültek. Az új felvonók az önkormányzat kiemelt beruházásaként, nyílt közbeszerzési eljárással kerültek kiválasztásra. A kivitelező az EUROLIFT Felvonószolgálat Szolgáltató Kft.

Az építési és bontási munkák az intézmény működésének zavarása nélkül, éjszaka és a hétvégéken folytak. A munkát a vállalkozó határidőn belül, kiváló minőségben teljesítette. Műszaki paraméterek Régi liftek: - 1 db 10 személyes, 750 kg-os teherbírású, 6 megállós, 17,30 m emelő-magasságú, gyűjtő vezérlésű C251E típusú hajtóműves, 0,72 m/sec sebességű; - 1 db 10 személyes, 750 kg-os teherbírású, 7 megállós, 20,55 m emelő-magasságú, gyűjtő vezérlésű C251E típusú hajtóműves, 0,49 m/sec sebességű lift. Új liftek: - 1 db 18 személyes, 1350 kg teherbírású, 6 megállós, egyetemes gyűjtő, frekvenciaszabályozós vezérlésű, akadálymentes, 1,0 m/sec sebességű; - 1 db 18 személyes, 1350 kg teherbírású, 8 megállós, egyetemes gyűjtő, frekvenciaszabályozós vezérlésű, akadálymentes, 1,0 m/sec sebességű lift.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.