Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Szomszédolás: Újjászületik Nagytétény városmagja

Évtizedek óta a legnagyobb kerületi városfejlesztés kezdődik a XI. kerülettel szomszédos Nagytétényben. Egymilliárd kétszáz millió forintra rúg a beruházás.

Az alapkőbe helyezett időkapszula lebetonozásával kezdődött meg jelképesen október 4-én, csütörtökön az elmúlt fél évszázad legjelentősebb beruházása Nagytétényben. A volt filmszínház területén Németh Zoltán, a kerület országgyűlési képviselője, Szabolcs Attila polgármester és a Nagytétényi Polgári Kör elnöke, László Istvánné végeztek a kőművesmunkát.

A beruházások átadási határideje 2013. május. A régi mozi helyén új kulturális központ épül, felújítják és bővítik a Szelmann-házat, a zsinagóga pedig könyvtárnak ad majd helyet. Emellett felújítják a volt piacteret, a plébániatemplom kertjét és az egykori hentesbolt homlokzatát is. Megújul több mint 13 ezer négyzetméternyi zöldterület, és új utcaburkolatokkal, padokkal szépül az óvárosi rész.

Németh Zoltán, a kerület országgyűlési és fővárosi képviselője úgy vélte, hogy a megőrizve megújulni gondolat jegyében kezdődnek a beruházások. Kifejtette: a megőrzéssel nem csak az épületekre gondolnak, hanem arra a hangulatra, miliőre, amely ezt a városrészt jellemzi. „Ezzel adózunk nagyszüleink, elődeink előtt”.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.