Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

Szomszédolás: Újjászületik Nagytétény városmagja

Évtizedek óta a legnagyobb kerületi városfejlesztés kezdődik a XI. kerülettel szomszédos Nagytétényben. Egymilliárd kétszáz millió forintra rúg a beruházás.

Az alapkőbe helyezett időkapszula lebetonozásával kezdődött meg jelképesen október 4-én, csütörtökön az elmúlt fél évszázad legjelentősebb beruházása Nagytétényben. A volt filmszínház területén Németh Zoltán, a kerület országgyűlési képviselője, Szabolcs Attila polgármester és a Nagytétényi Polgári Kör elnöke, László Istvánné végeztek a kőművesmunkát.

A beruházások átadási határideje 2013. május. A régi mozi helyén új kulturális központ épül, felújítják és bővítik a Szelmann-házat, a zsinagóga pedig könyvtárnak ad majd helyet. Emellett felújítják a volt piacteret, a plébániatemplom kertjét és az egykori hentesbolt homlokzatát is. Megújul több mint 13 ezer négyzetméternyi zöldterület, és új utcaburkolatokkal, padokkal szépül az óvárosi rész.

Németh Zoltán, a kerület országgyűlési és fővárosi képviselője úgy vélte, hogy a megőrizve megújulni gondolat jegyében kezdődnek a beruházások. Kifejtette: a megőrzéssel nem csak az épületekre gondolnak, hanem arra a hangulatra, miliőre, amely ezt a városrészt jellemzi. „Ezzel adózunk nagyszüleink, elődeink előtt”.

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.