Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. hétfő, Edit

Ökoiskola lehet a Pető Intézetből

Ahhoz, hogy egy intézmény ökoiskolává válhasson, számtalan szempontrendszernek kell megfelelnie. Ebből az egyik legfontosabb a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése és annak folyamatos működtetése, amely komoly szervezési és anyagi feladatot ró az egyes intézményekre. Ennek a fontos kritériumnak a teljesítéséhez segítette hozzá Újbuda Önkormányzata a Pető Intézetet.

A támogatás keretében nyolc palackpréssel ajándékozták meg az intézményt és bekapcsolták a kerületben nagyon jól működő házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerbe. A hivatal számára a környezetvédelem kiemelt jelentőséggel bír, évek óta következetesen fejlesztik a kerületi óvodákban és iskolákban folyó környezettudatos nevelést. A fejlesztési elképzelések megvalósításához az oktatási intézmények részére a kerületi környezetvédelmi alapból rendszeres pénzforrásokat biztosít. Ennek a tudatos és következetes fejlesztésnek köszönhető, hogy jelenleg az önkormányzat fenntartásában 7 zöld óvoda és 9 ökoiskola működik, amelyeknek a száma folyamatosan bővül.

Gigi - Újbuda TV (2012. 05. 30.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.