Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. hétfő, Orbán

Molnár Gyula szerint az Öböl fejlesztése tisztességesen és szakszerűen zajlott

Eddig és nem tovább - mondta a politikus.

Újbuda Önkormányzata szeptember 30-án sajtótájékoztatót tartott az Öböl fejlesztésével kapcsolatban a Kopaszi-gáton. Molnár Gyula polgármester a helyszínen válaszolt az újságírók kérdéseire, illette egy tényeket és adatokat tartalmazó írásos anyaggal szolgált a leggyakrabban feltett kérdésekre.

A polgármester elmondta, az ingatlan-beruházást ellenőrző kerületi vizsgálat lezárult, a hat fős vizsgáló bizottság rendben találta az ügyet. Az ingatlanfejlesztés tehát tisztességesen és szakszerűen zajlott. Hozzátette, az Önkormányzat szándéka egyértelmű volt, melyet teljesített is.

Egy több mint tíz éve lepusztult és elhanyagolt értékes ingatlan fejlesztésével szép területet hoztak létre, illetve a telek akkori értékét meghaladó módon az Önkormányzat bevételre tett szert, mely körül belül 38-40 százalékos nyereséget jelent.

Az Öböl körüli vádaskodások nem látszanak nyugodni, a polgármester szerint ez nem más, mint a Fidesz belső politikai harca, ugyanis Schneller Domonkos, a Fidelitas fővárosi elnöke feljelentést tett az ügyészségen a Lágymányosi-öböl fejlesztése ügyében. A sajtótájékoztató célja tehát a vádaskodások végérvényes tisztázása és lezárása volt.

A politikus hangsúlyozta, a továbbiakban Újbuda vezetősége nem kíván részt venni olyan számháborúban, amely célja a kerület hitelének rontása, és elutasítanak minden nem szakmai, hanem pusztán politikai támadást az ügyben. Hozzátette, aki politikai célokra akarja felhasználni a kerület jó hírét, azon jogi úton vesznek elégtételt.

H. E. - ÚJBUDA TV (2007. 10. 02.)

 

Kapcsolódó linkek:

Ingatlanok Hasznosítását Vizsgáló Ideiglenes Bizottság jelentése

 

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.