Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Megújulnak a Hegyalja út alatt húzódó vezetékek

Újabb szakaszhoz érkeztek a Hegyalja úton folyó vízcső-rekonstrukciós munkálatok. A már felújított és a még felújításra váró vezetékek összekötésére, az úgynevezett csomópont-kialakításra kerül sor 2008. augusztus 8-án. Az egyszerre négy, 150 és 500 mm közötti átmérőjű vezetéket érintő munkálat a rekonstrukció egyik legbonyolultabb, jelentős szakmai előkészületeket igénylő és sajnos meglehetősen időigényes szakasza.

Sajnos a munka augusztus 8-án, pénteken egész napos, reggel 8 órától éjfélig tartó vízhiányt okoz a XI. és XII. kerület azon területein, amelyeket az érintett vezetékeken keresztül látunk el ivóvízzel.

Ezért a Gulyás köz - Beregszász út - Beregszász köz - Előpatak utca -Pannonhalmi út - Brassó utca - Ugron Gábor utca - Olt utca -Dayka Gábor utca - Liptói utca -Németvölgyi út - Érdi út - Zajzon utca -Tömös utca - Botfalu köz - Eper utca által határolt területen három lajtoskocsi, illetve 10.000 darab 1/2 literes kiszerelésű, frissen csomagolt zacskós víz segítségével biztosítjuk az ivóvizet az ott lakók számára.

A lajtoskocsik elérhetősége:

- Görbe utca - Németvölgyi út sarok
- Rákó utca - Brassó út - Rákó utca útvonalon folyamatos mozgásban, bárhol megállítható a nap folyamán
- Nagyszalonta utca - Eper utca útvonalon folyamatos mozgásban. bárhol megállítható a nap folyamán

A Fővárosi Vízművek rekonstrukciós munkáinak tervezésekor - amellett, hogy a fővárosi útépítési programhoz és az egyéb közmű-felújításokhoz igazodik - azzal is igyekszik a budapestiek számára a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozni, hogy lehetőség szerint olyan időpontra ütemezi a munkálatokat, amikor azok a legkevésbé zavarják a lakosságot. Így esett a választás augusztus 8-ra, amikor az iskolaszünet és a közeledő hétvége, illetve az előre prognosztizált lehűlés következtében a vízhiány a legkisebb kényelmetlenséget jelentheti.

Az érintett fogyasztókat a munkálatok megkezdése előtt 3 nappal szórólapon tájékoztattuk, illetve a www.vizmuvek.hu internetes portálon olvashatnak további tájékoztatást.

A tervezett rekonstrukciós és karbantartási munkálatok elvégzése hosszú távon garantálja a biztonságos ivóvíz-ellátást. Az okozott kellemetlenségekért valamennyi fogyasztónk elnézését kérve köszönjük türelmüket és megértésüket!

Fővárosi Vízművek (2008. 08. 07.)