Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. hétfő, Edit

Legyél te is angyal!

A Műszaki Egyetem hallgatói ezzel a felszólítással szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a civil önkéntesség jelentőségére, szerintük ugyanis ellenszolgáltatás nélkül nagyon ritkán teszünk valamit embertársainkért.

A BME diákjai tavalyi kerületszépítő akciójuk után most ismét szerszámokat ragadtak, hogy újjávarázsolják lakóhelyünket. A műszakis hallgatók péntek reggel 9-kor a Goldmann György téren gyülekeztek, az eligazítás után pedig közel húsz helyszínen, óvodákban, bölcsődékben, iskolában, valamint köztereken, parkokban végeztek kisebb karbantartási munkákat, festettek, parkosítottak és szemetet gyűjtöttek. A Pöttöm Bölcsődében a kerítést festették újra a diákok, de a munkába a polgármester, a BME rektora, és maga Dévényi Tibi bácsi is besegített, aki egy dedikált pöttyös labdával ajándékozta meg a bölcsi lakóit.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.