Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 3. szerda, Klotild

Legyél te is angyal!

A Műszaki Egyetem hallgatói ezzel a felszólítással szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a civil önkéntesség jelentőségére, szerintük ugyanis ellenszolgáltatás nélkül nagyon ritkán teszünk valamit embertársainkért.

A BME diákjai tavalyi kerületszépítő akciójuk után most ismét szerszámokat ragadtak, hogy újjávarázsolják lakóhelyünket. A műszakis hallgatók péntek reggel 9-kor a Goldmann György téren gyülekeztek, az eligazítás után pedig közel húsz helyszínen, óvodákban, bölcsődékben, iskolában, valamint köztereken, parkokban végeztek kisebb karbantartási munkákat, festettek, parkosítottak és szemetet gyűjtöttek. A Pöttöm Bölcsődében a kerítést festették újra a diákok, de a munkába a polgármester, a BME rektora, és maga Dévényi Tibi bácsi is besegített, aki egy dedikált pöttyös labdával ajándékozta meg a bölcsi lakóit.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.