Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. hétfő, Edit

Korlátfelújítási munkák miatt továbbra is forgalomkorlátozások a Rákóczi hídon

A BKK beruházásában a Duna felett átívelő Rákóczi hídon és a kapcsolódó – Soroksári út feletti – közúti hídszerkezeteken felújítási munkák kezdődtek augusztus 1-jén, a munkákat forgalomkorlátozások mellett végzik a szakemberek. Augusztus második felében az alábbi változásokra kell számítani.

  • A munkák jelenlegi fázisában szükségessé válik a járda lezárása, emiatt a gyalogosok csak a kerékpárúton közlekedhetnek. Ugyancsak a munkavégzés miatt a budai oldalon a hídra felhajtó autósoknak mintegy száz méterrel előrébb kell besorolniuk a belsőbb sávokba.

  • Augusztus 17-étől, péntektől augusztus 27-éig, hétfőig a munkavégzés miatt lezárják a Könyves Kálmán körúti, Gubacsi út feletti hídon a Buda irányából az Üllői út felé vezető külső sávot.

  • Augusztus 21-étől, keddtől a Rákóczi hídon Buda felé két szűkített sávban, sávelhúzással haladhat majd a forgalom.

  • Augusztus 27-étől, hétfőtől a Soroksári út feletti hídon ugyancsak két szűkített sávban, sávelhúzással haladhat majd a forgalom a munkavégzés miatt.

  • Mindezek mellett az éjszakai órákban rövid időszakokra egy-egy sávot lezárnak a munka előrehaladásának függvényében. Szeptember 1-je után a forgalomkorlátozással járó munkákat napközben sávszűkítés mellett, éjszakánként és hétvégén pedig sávlezárás és sebességkorlátozás mellett végzik a szakemberek. A munkálatok várhatóan október közepéig tartanak majd. A munkavégzés idején a 103-as autóbusz menetideje a kialakuló torlódások miatt továbbra is néhány perccel megnövekedhet.
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.