Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Kincses szigetté változott a munkaterület

A 4-es metró budai földalatti szakaszának elkészülte után 2500 négyzetméteres játszóteret építtetett a DBR a korábbi munkaterület helyére, a Fehérvári út és a Kanizsai utca sarkán. A metróépítők a következő hónapokban folyamatosan kivonulnak a közterületekről.

Az új játszótér mintegy 40 millió forintból épült és túl az uniós szabványokon, igazi meseélményt kínál. Berendezésében ugyanis minden megvan, ami egy kincses sziget sztorihoz elengedhetetlen. Tengerpart, pálmafák, dzsungel hangulat. 15 fa, örökzöld sövény, több száz négyzetméter gyep, cserjék és évelő növények díszítik a teret. Az új játszótéren bohócparádé várta az ovisokat, így a protokoll helyett a humorművészet vitte a pálmát. A zene, a tréfa, a játék, hálás közönségre talált, a gyerekek nagy élvezettel vettek részt maguk is a műsorban. Az átadáskor Molnár Gyula polgármester képviselte az önkormányzatot, Lakos Imre a Főváros városüzemeltetési bizottsága nevében, Klados Gusztáv pedig a DBR projektigazgatójaként nyitotta meg hivatalosan is az új játszóteret. A metróépítés miatt elfoglalt területek folyamatosan felszabadulnak. A Fehérvári út mindkét oldalán, a Hamzsabégi út és a Bocskai, illetve az Október 23. utca közötti szakaszon, a vállalkozó még ebben az évben megépíti a járdák teljes szélességében a végleges díszburkolatot. A Móricz Zsigmond körtéren a 14-16 szám előtt díszburkolat lesz. A Fehérvári út körtéri kapcsolódásánál a kerítést 35 méterrel visszahúzzák a gyalogos közlekedés javára. Az íves házak előtti utat jövő májusig felszabadítják, ezzel a Bartók Béla útról újra közvetlenül lehet majd ráhajtani a Fehérvári útra. A Fehérvári út páratlan oldalán pedig a Vásárhelyi Pál utcáig megépül a végleges út- és járdaburkolat.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.