Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. hétfő, Edit

Felújítják a Kamaraerdei út egy szakaszát

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK útfelújítási programjának részeként a BKK Közút felújítja a XXII. kerületi Kamaraerdei utat a Dózsa György út és a XI. kerület határa között szeptember 3. és október 5. között. A munkavégzés ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A munkavégzés szeptember 3-án, hétfőn kezdődik meg, és várhatóan október 5-éig, péntekig tart. A felújítás során szegélyépítésre, útpálya-marásra és aszfaltozásra, illetve az autóbuszok megállóhelyeinek, peronszigeteinek átépítésére is sor kerül. A szegélyépítési munkák idején a közúti közlekedés 2x1 sávon mindkét irányban haladhat. A marási munkák idején ugyanakkor sebességkorlátozást vezetnek be. Ebben az időszakban jelzőőr segítségével, a munkagépek kikerülésével lehet közlekedni mindkét irányban. A szegélyépítés és a marás időszakában az útszakaszon a tömegközlekedési járművek esetében nincs szükség terelésre. A munkálatok végén a Kamaraerdei úton az új kopóréteg készítését csak teljes útpályás lezárás mellett lehet elvégezni – a minél kisebb fennakadás érdekében hétvégi napokon.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.