Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Felújítások és korlátozások a fővárosban

Lezárják mától a budai, majd a jövő hét végén a pesti alsó rakpartot körülbelül egy hétre a Margit hídnál az átkelő felújításához kapcsolódó korrózióvédelmi munkálatok miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tegnap.

A szakaszos lezárások kizárólag a hídfők hosszában érintik a rakpartokat, azok a felső rakpartot, valamint a hídfők környezetében lévő le- és felhajtók forgalmát nem zavarják. A lezárások az említett napokon hajnali 5 órától este 10 óráig érvényesek. Szintén a mai napon kezdik meg a Szent Gellért rakparton a villamospálya felújítását, a 19-es villamos a vágányzár ideje alatt nem közlekedik. A BKK közölte: a szeptember 15-ig tartó vágányzár miatt a 19-es villamos helyett a 49-es villamos vehető igénybe a Kelenföldi pályaudvartól, ez sűrítve közlekedik egyes napszakokban. A 41-es villamos a Kamaraerdő felől a Batthyány tér helyett a Szabadság hídon át a Deák Ferenc térre közlekedik. A villamosokat pótló busz 18-41V jelzéssel közlekedik a Batthyány tér és Újbuda-központ (Bocskai út) között.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.