Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Épül az Alsóhegy utca

Az Európai Uniós forrásból megvalósuló földút átépítés a végső fázishoz közeledik - tájékoztatja a honlap olvasóit Lakos Imre alpolgármester. A kivitelezést a közbeszerzési eljárás nyertese, a Colas Építő Zrt. végzi, aki 2009. március 5-én vette át a munkaterületet. Az útépítés a csapadékos időjárás elmúltával a terveknek megfelelően zajlott: alépítményi munkák, ágyazatépítés, szegélyépítés.

Jelenleg az utolsó réteg aszfaltréteg terítése történik, amit a burkolati jelek felfestése és forgalomtechnikai kiépítés követ majd. A vasútvonal közelsége többletfeladatokat eredményezett, mint például a már évek óta használaton kívüli vágány elbontása. Ugyancsak nagyobb átalakításra került a Daróczi úti csomópont, melyet követően az útpályát az ingatlanok irányába szélesítették, ezzel megkönnyítve kanyarodást. Az út vasút felöli oldalán elkészült gyeprácsos parkolót helyenként már most használják az autósok, bizonyítva, hogy milyen nagy szükség van a parkolóhelyekre. Előre láthatóan jövő hónapban lezajlik a forgalomba helyezési eljárás is, amit követően az autósok birtokba vehetik az új utat.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.