Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. szerda, Orsolya

Elkészült az Irhás-árok

Október utolsó szombatján nagyszabású rendezvény keretében átadták az Irhás-árok megújult szakaszát. A Főváros egyik meghatározó szerepet betöltő kisvízfolyásának csapadékvíz-elvezetése korábban súlyos problémákat okozott a vízgyűjtő területen élő lakosság számára.

A Dél-budapesti régió vízrendezése projekt keretében idén megvalósult az Irhás-árok mederrendezése, biztosítva lett a megfelelő csapadékvíz-elvezetés így javultak a helyben élők életkörülményei.

 

A projekt záró rendezvényén Szeneczey Balázs, városfejlesztési főpolgármester-helyettes mondott ünnepi köszöntőt, majd átadta a szót a Csíki-hegyek utcai Általános Iskola kisdiákjainak, akik patakok, folyók és az ősz témakörökben mondtak verseket.

 

A városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, a beruházásnak köszönhetően csökken a hirtelen lezúduló csapadék okozta medererózió, továbbá a közművek és az útpálya károsodása is mérséklődik. Az Irhás-árok útja közlekedésbiztonsági szempontból is megújult, csökkent a balesetveszély, biztonságossá vált a gyalogos és gépjármű közlekedés. Hordalékfogók épültek, a burkolattal ellátott földmeder csökkenti a hordalék mennyiségét is, ezáltal javul a vízminőség, csökken a feliszaposodás veszélye és az ehhez kapcsolódó bűz.

 

A főváros egyik meghatározó szerepet betöltő kisvízfolyása korábban súlyos problémákat okozott a területen élő lakosság, mintegy 700 fő számára. Érthető, hogy az itt lakók és az erre közlekedők is már régen várták az átadást, hiszen az elhanyagolt meder, az árvízveszély és a sok lerakott hulladék szinte lehetetlenné tette a természet szépségének élvezetét és az itt élők életét.

 

Sz. T.; observer.hu (2012. 10. 27.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.