Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. hétfő, Edit

Dugók, forgalmi nehézségek

Továbbra is nehéz a haladás a Rákóczi hídon a korlátok festése miatt. Távfűtővezetéket építenek az Október huszonharmadika utcában. További közlekedési információk, amelyek érintik a XI. kerületet a Fővinformtól...

A RÁKÓCZI hídon a korlátokat festik, ezért útszűkület lassítja a haladást a pesti és a budai hídfőnél. A hídon Buda felé két szűkített sávban, sávelhúzással haladhat a forgalom. Rendszeres torlódások alakulnak ki a hídra vezető útvonalakon.

Az OKTÓBER HUSZONHARMADIKA utca (budai nagykörút) Petőfi híd felé vezető oldalán távfűtővezetéket építenek a Budafoki út előtt, a két belső sávot bontották fel.

A NÉMETVÖLGYI út felső szakaszán, a Süveg utcánál félpályás útlezárásra, jelzőlámpás forgalomirányításra számítsanak, mert áthelyezik a gyalogátkelőhelyet.

A HALMI utcában, a Tétényi út és az Ercsi út között távfűtővezetéket építenek, emiatt korlátozásokra számítsanak.

A PANNONHALMI úton gázvezeték-kiváltás miatt a Szent Albert tér és az Élőpatak utca között útszűkületre kell számítani.

A CSÍKY utcába továbbra sem lehet behajtani, még tart az útpálya helyreállítása. A szeptember 1–2. hétvégén az 59-es és az 59A villamosok helyett buszok közlekednek a Széll Kálmán tér és Farkasrét között karbantartási munkák miatt.

Futóversenyt tartanak szeptember 9-én (félmaraton). A futók a Városligetből indulnak (oda is érnek vissza), és érintik többek között a BUDAI és a PESTI alsó rakpartot, a LÁNCHIDAT, a SZABADSÁG hidat, valamint az Andrássy utat, Széchenyi István teret, Bem rakpartot, Szent Gellért teret, Széchenyi rakpartot, Kossuth Lajos teret, Bajcsy-Zsilinszky utat, Váci utat, Lehel utcát és a Dózsa György utat is.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.