Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Segítség az áldozatoknak

2006-ban kezdte meg működését az Áldozatsegítő Szolgálat, melynek küldetése, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse az elkövetett bűncselekmények áldozatainak sérelmeit.

Feladata a testi vagy lelki sérülést, érzelmi megrázkódtatást, illetve vagyoni kárt szenvedett, nehéz helyzetbe került rászorulók segítése. Területi áldozatsegítő szolgálatok valamennyi megyeszékhelyen és a fővárosban is találhatók, ezek 2011. január 1-je óta a megyei, fővárosi kormányhivatalok igazságügyi szolgálatai szervezeti egységeiként működnek.

A Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálatának Áldozatsegítő Osztálya a hozzáfordulók részére ingyenes, gyors, szakszerű és teljes körű felvilágosítást ad szolgáltatásairól, támogatási lehetőségeiről, illetve azok feltételeiről. Nyújtanak egyebek mellett azonnali pénzügyi segítséget is az áldozatoknak, ám ennek szigorú feltételei vannak. Támogatás csak abban az esetben adható, ha az áldozat a bűncselekménnyel összefüggésben kerül nehéz helyzetbe.

Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálatának Áldozatsegítő Osztályát az alábbi elérhetőségeken kereshetik fel:

Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59.

Telefon: +361 209-9337, +361 209-9338

A témáról bővebben a november 7-én megjelenő Újbuda újságban tájékozódhat.