Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. csütörtök, Lukács

Egyházi vezetők koccintottak

Újbuda polgármestere a kerületben működő felekezetek vezetőit hívta meg a már hagyományos újévi pohárköszöntőre. A találkozón elsősorban arról folyt a beszélgetés, hogy az egyházak és az önkormányzat közötti együttműködés keretein belül idén hogyan támogassák egymás munkáját, a kialakult konszenzus megkoronázásaként pedig a résztvevők a sikeres újév reményében pezsgővel koccintottak.

Hoffmann Tamás polgármester röviden értékelte az elmúlt esztendőt, majd kijelentette, harmonikus az együttműködés az egyházakkal és azt szeretné, ha ez így is maradna. - Egymásra vagyunk utalva, hiszen mindannyian emberi közösségekért felelünk, munkánk sok területen fedi egymást. Erkölcsi kötelességünk, hogy támogassuk a vallási felekezeteket, hiszen nagyon fontos segítő, értékteremtő munkát végeznek, amellyel példát mutatnak a társadalom számára – mondta el a polgármester, aki szerint azzal, hogy az egyházak oktatási intézményeket tartanak fenn és szociális ellátó hálózatot működtetnek, felbecsülhetetlen segítséget nyújtanak az önkormányzatnak. Simicskó István ifjúságért és sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy folyamatos és kiszámítható együttműködést szeretnének fenntartani az egyházakkal, akiknek a támogatását is kérte abban, hogy a választások ideje alatt segítsenek az embereknek megőrizni nyugalmukat és józanságukat. Radnóti Zoltán, a Bét Sálom Zsinagóga rabbija a Szabadság téri emlékmű elhelyezésével kirobbant botrányra utalva azt kérte, fogjanak össze a felekezetek, hogy mindenki méltóképpen ünnepelhesse meg a közelgő holokauszt emléknapot, hiszen az nem zsidó, hanem magyar ügy. Simicskó István azt emelte ki, a tavaly odaítélt kormányzati forrásoknak hála, az évek óta félkész állapotban lévő Gazdagréti Szent Angyalok Temploma 1,1 milliárd forintos állami támogatásból fejeződik be, Kelenföldön, az Etele út mellett pedig új templom épül. - Az egyházak a társadalom építésében, a lelki gondozásban szövetségesei a kormányzati szereplőknek, közösségformáló erejüket pedig szeretnénk magunk mellett tudni - tette hozzá az államtitkár.

LEGFRISSEBB
×

Sok kérdésre adott választ Újbuda polgármestere  

A Szent Imre Gimnáziumban tartotta szokásos rendezvényét az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület 11. kerületi szervezete. Az eseményre meghívták Hoffmann Tamás polgármestert is, aki beszámolt a kerületben zajló legfontosabb beruházásokról, fejlesztésekről, közlekedési változásokról, az intézmények helyzetéről, valamint az önkormányzat előtt álló legfontosabb feladatokról.