Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 20. vasárnap, István Az államalapítás ünnepe

Yiwu

          

Yiwu kínai viszonylatban közepes méretű város, mely Zhejiang provincia közepén található. Földrajzi elhelyezkedése kedvező szállítási és közlekedési lehetőséget biztosít lakói számára. 300 km-re (vagy 2 órás vonatútra) található Kína legnagyobb városától, Sanghajtól, és 120 km-re fekszik Hangzhou-tól, Zhejiang fővárosától.

     

Yiwu területe 1105 km2, lakóinak száma 2,1 millió felett van.

    

Yiwu Kína egyik legnagyobb kereskedelmi központjának ad otthont, vásárvárosában ez idáig 70.000 kínai cég telepedett le. A több mint 100 országból és régióból származó kb. 13.000 külföldi üzletember harmóniában él a helyi lakossággal.

   

Yiwu egy régi civilizáció városa. Gazdag kulturális tradíciója 2.000 éves történelemre nyúlik vissza, ugyanakkor napjainkra elmondható, hogy egy dinamikus és fejlődésben levő metropolisz. A kínai reformok és a „nyitás” óta Yiwu kereskedelmének fejlesztési stratégiáját szem előtt tartva a város egy gyorsan fejlődő kínai és nemzetközi kereskedelmi központ lett.

    

Yiwu büszke arra, hogy a világ legnagyobb napi fogyasztási cikkek nagykereskedelmi piacával rendelkezik 4,7 millió m2 –en, 70.000 standdal, melyen több mint 1,7 millió árucikket adnak el. A városnak több mint 200 országgal van kereskedelmi kapcsolata. Itt működteti a Zwack Unicum Nyrt. kínai vezérképviselete a vállalat mintaboltját is.

   

Yiwu adottságainak megfelelően a kiállítási szektorban is a legígéretesebb kínai város. Évente több mint 100 kiállítást tartanak, ezek közül a legeredményesebb a Gazdasági Minisztérium és a Zhejiang Provincia Népi Kormányzat közös finanszírozásában a Kínai Yiwu Nemzetközi Árukiállítás (a Yiwu Fair).

A város vezetésének célja, hogy a közeljövőben fellendítsék a gazdasági és a befektetési kapcsolatokat Közép-Kelet Európával. Ennek érdekében a város kereskedelmi központjában, egy új fejlesztés keretében, külön lehetőséget kívánnak adni a térségből érkező vállalatok bemutatkozására.

   

A kapcsolat felvételét Újbuda Önkormányzatával – egyebek között – ennek a célnak a megvalósítása érdekében kezdeményezték.

    

A hivatalos megállapodás 2013-ban került aláírásra.

LEGFRISSEBB
×

Csurka Eszer kiállítása Prágában  

Nagy sikerrel nyílt meg június 29-énÚjbuda partnervárosában, Prága5 kerületében Csurka Eszter Munkácsy-díjas festőművész kiállítása.