Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. szombat, Gábor, Karina

FELHÍVÁS: Fa örökbefogadási program

Újbuda Önkormányzata az Újbuda Veled Zöldül program keretein belül 2017. végéig 1111 darab fát ültet el a kerület közterületein, amely fővárosi szinten is egyedülállónak tekinthető. Ehhez kapcsolódóan fa örökbefogadási akciót hirdet a kerületben élők számára.

A program fő célkitűzése a kerület zöldítése, hiszen a városi fák nélkülözhetetlenek a levegő minőségének megőrzésében, javításában – így a szennyezőanyagok megkötésében, az oxigéntermelésben, a zajcsökkentésben – és a környéken élők lakókörnyezetét is szépíti.

   

Újbudán mindemellett kiemelt figyelmet élvez az itt élők – fiatalok és idősek egyaránt – környezettudatos gondolkodásra való ösztönzése, amely a programnak is fontos része. Így figyelemfelhívó jelleggel az 1111 fa mindegyikét különleges és egységes ismertetőjeggyel látják el, olyan információs táblákkal kiegészítve, amelyek egy, a növény fajtájához kapcsolódó kevésbé ismert történetet írnak le, érdekességként szolgálva az arra közlekedők számára is.

   

Önkormányzatunk ezúttal egy fa örökbefogadási akció keretében szeretné aktivizálni az újbudaiakat, népszerűsíteni a környezettudatosság ügyét.

   

Bízunk benne, hogy az örökbefogadási akció által minél többen magukénak érzik majd az adott fát, gondját viselik annak.

   

A fa örökbefogadási akció jelentkezési határideje: 2017. 12. 15.

   

Bővebb információ és regisztráció a a „Fa örökbefogadási program”-ról szóló TÁJÉKOZTATÓ oldalon.

LEGFRISSEBB
×

Túlélték a "halálos csokitortát" az albertfalviak  
 

2018-ban is várják a gasztronómia rajongóit minden hónap harmadik hétfőjén az Albertfalvi Közösségi Házban. “Zsolti bácsi konyháját” idén cukrászdává alakították át, hiszen a sok finom leves és főétel után desszertet is illendő felszolgálni.