Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Inclusion is On! - Inklúzió az ifjúsági munkában

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság és Újbuda Önkormányzata egész napos rendezvényt szervez a B29 Ifjúsági Közösségi Térben 2024. május 15-én, szerdán.

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (GYIÖT) Újbuda Önkormányzatának ifjúságügyi szakterületével együttműködésében szervez rendezvényt a B29 Ifjúsági Közösségi Térben (1114 Budapest, Bartók Béla út 29. - bejárat a Kelet Kávézó melletti udvarból) május 15-én 10:00-16:00 óra között.

  

Az Inclusion is On! - #IncOn elnevezésű, a GYIÖT finn partnere vezetésével megvalósuló projekt fő témája az ifjúsági részvétel és a bevonás, bemutatni, miként lehetséges ifjúsági munkával foglalkozó szervezetek tevékenységeit, eseményeit a lehető legnagyobb mértékben inkluzívvá tenni.

A projekt záró szakaszához érkezett, így az abban részt vevők ezen esemény keretében szeretnének lehetőséget biztosítani az eredmények bemutatására, valamint arra, hogy elősegítsék a párbeszédet az ifjúsági munkások körében az inklúzió témakörében. A meghívott vendégek segítségével a szervezők betekintést nyújtanak két speciális igényű csoport bevonásának gyakorlatába. Mindemellett helyet és terek kívánnak adni a résztvevők közti tudásátadásnak, beszélgetés kezdeményezésének az ifjúsági munkában tevékenykedő szakemberek közt.

Az Élményakadémia és a Háttér Társaság programjai által megismerhetjük a hátrányos helyzetből induló (roma, mélyszegénységben élő vagy gyermekotthonban felnövő), továbbá LMBTQI közösséghez tartozó fiatalokkal való közös munkát érintő kérdéseket és inklúzív módszereit.

  

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a tervezhetőség érdekében kérjük, részvételi szándékát legkésőbb május 5-ig az alábbi jelentkezési lap kitöltésével jelezze.

https://forms.gle/tQgno77eSGqh7hEw6

  

Az esemény programterve:
• 9:30 Regisztráció
• 10:00 Megnyitó, a projekt bemutatása, eredmények prezentálása
• 10:30 I. Blokk
• 12:00 Ebéd
• 13:30 II. Blokk
• 15:30 Az esemény zárása

  

További tájékoztatás a gyiot@gyiot.hu e-mail címen érhető el.

Az esemény az Erasmus+ program támogatásával valósul meg.