Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. szombat, Gábor, Karina

Újbudán is járt a Mikulás

Második alkalommal szervezték meg a Beregszászi téri játszótéren a Mikulásváró ünnepséget. Vasárnap délelőtt a gyerekek verőfényes napsütésben foglalták el a megújított játszóteret, majd amikor a Mikulás is megérkezett, boldogan vették át az ajándékokat.

A szervező is meglepődött, amikor annyi levelet kapott a Mikulás-ünnepség tervezésekor a környékbéli szülőktől, hogy megtelt a postaládája. Ezért idén másodszor is összehozta a társaságot, és persze a Mikulás-váró ünnepséget a gyerekek legnagyobb örömére. A kopogós, de napsütéses vasárnap délelőtt kicsik és nagyobbak önfeledten csúszdáztak, hintáztak, fogócskáztak a téren, eleinte még alig-alig gondolva a hamarosan érkező Mikulásra. A játék lefoglalta őket, miközben a szülők is kikapcsolódtak, megbeszélték a karácsonyi előkészületeket, és az élet apró-cseprő dolgait. Közben finomságokat kóstoltak, és némi forralt borral, teával melegítették fel magukat az igazi, téli hidegben.

Sokan eljöttek, még nagymamák, nagypapák is együtt töltötték advent második vasárnapjának délelőttjét. - Olyan örömmel, annyian jelentkeztek, amire nem számítottam. Úgyhogy ismét igaz volt, már csak egy jobb van annál, hogy ajándékot kapunk: amikor mi magunk adhatunk - mondta el a program ötletgazdája, Király Nóra. A fideszes önkormányzati képviselő kiemelte, hogy immár a megújított, új játékokkal felszerelt játszótéren várják a Mikulást a gyermekek. Mikuláscsalogató énekszóra, versekre meg is érkezett a várva várt vendég, akit ezúttal egy Krampusz is elkísért. A gyerekek csillogó szemmel várták, mit mond a Mikulás, majd örömmel vették át ajándékaikat.

LEGFRISSEBB
×

Túlélték a "halálos csokitortát" az albertfalviak  
 

2018-ban is várják a gasztronómia rajongóit minden hónap harmadik hétfőjén az Albertfalvi Közösségi Házban. “Zsolti bácsi konyháját” idén cukrászdává alakították át, hiszen a sok finom leves és főétel után desszertet is illendő felszolgálni.