Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. szombat, Gábor, Karina

Szentivánéj Gazdagréten

Az év legrövidebb éjszakáján a nyári napfordulót ünnepeljük. A régiek hiedelme szerint varázslatos éjszaka ez, amikor szinte bármi megtörténhet, a kívánságok teljesülhetnek. A néphagyományokhoz illően - világszerte - örömtüzeket gyújtanak, melyeknek csodás erőt tulajdonítanak. A Gazdagréti Közösségi Ház egy ilyen ünnepre invitálta Újbuda lakosságát

A rendezvény szombat délelőtt 10 órakor kezdődött egy zenés táncos felvonulással, melyet dr. Hoffmann Tamás, dr. Simicskó István és dr. Kupper András megnyitó beszéde követett. 11 óra tájékában a húrok közé csapott a Chameleon Jazz Band, akiket a színpadon a Budai Babszem Táncegyüttes produkciója követett. Az ideérkezőket egésznap olyan érdekes programok várták, mint a Zsákba-boszi tombola, a Görbe Tükör Színi Társulat előadása vagy épp a profi testfestő bemutató. A nap fő attrakciója azonban kétségkívül az este fél tízkor megtartott tűztánc volt.

LEGFRISSEBB
×

Túlélték a "halálos csokitortát" az albertfalviak  
 

2018-ban is várják a gasztronómia rajongóit minden hónap harmadik hétfőjén az Albertfalvi Közösségi Házban. “Zsolti bácsi konyháját” idén cukrászdává alakították át, hiszen a sok finom leves és főétel után desszertet is illendő felszolgálni.