Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. péntek, Tivadar

Nagy sikere volt a krumplivásárnak

Újbuda Önkormányzata kedvezményes krumpli vásárt szervezett a kerületben, hogy az alapvető élelmiszerrel csökkentse az újbudai lakók ünnepi költségeit. A nagyszabású akció során négy helyszínen: a Tétényi úti városközpontnál, a Feneketlen-tó mellett az Edömér utcában, Őrmezőn a Weiner Leó zeneiskola közelében, és a Gazdagréti piacon vásárolhattak az érdeklődők.

Az árusításba Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István országgyűlési képviselő, sportállamtitkár és a városrészek helyi képviselői is besegíttek. Az akció során 10 kiló burgonyát és 5 kiló hagymát 750 forintért lehetett megvenni. Mindegyik helyszínen hatalmas sorok kígyóztak, a környékbeliek a nulla fokos hidegben akár órákat is képesek voltak sorban állni, hogy hozzájussanak az olcsó áruhoz. Király Nóra, Gazdagrét képviselője a gazdagréti piacon forralt borral, sült gesztenyével és karácsonyi zenével erősítette az ünnepi hangulatot és tette elviselhetőbbé a várakozást. A vásár napján összesen 50 tonna krumplit és hagymát szállítottak az árusítás egyes helyszíneire, ami feltehetően mind el fogyott.

LEGFRISSEBB
×

Aki elhozta Magyarországra az aerobikot  

Szécsényiné Dr. Fekete Irén a mozgásban, a gimnasztikában hisz. Az eredmények őt igazolják, ugyanis nyolcvanhárom évesen irigylésre méltóan friss fizikálisan és szellemileg is. Egykori tanítványai már a saját gyermekeiket viszik az órákra, mert ragaszkodnak hozzá, hogy Irénke néni kezei alatt alakuljon ki a kicsik jól felépített izomzata, magabiztos testtudata és harmonikus mozgása - olvasható a Nők Lapjában.