Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. péntek, Alfréd

Nagy sikere volt a krumplivásárnak

Újbuda Önkormányzata kedvezményes krumpli vásárt szervezett a kerületben, hogy az alapvető élelmiszerrel csökkentse az újbudai lakók ünnepi költségeit. A nagyszabású akció során négy helyszínen: a Tétényi úti városközpontnál, a Feneketlen-tó mellett az Edömér utcában, Őrmezőn a Weiner Leó zeneiskola közelében, és a Gazdagréti piacon vásárolhattak az érdeklődők.

Az árusításba Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István országgyűlési képviselő, sportállamtitkár és a városrészek helyi képviselői is besegíttek. Az akció során 10 kiló burgonyát és 5 kiló hagymát 750 forintért lehetett megvenni. Mindegyik helyszínen hatalmas sorok kígyóztak, a környékbeliek a nulla fokos hidegben akár órákat is képesek voltak sorban állni, hogy hozzájussanak az olcsó áruhoz. Király Nóra, Gazdagrét képviselője a gazdagréti piacon forralt borral, sült gesztenyével és karácsonyi zenével erősítette az ünnepi hangulatot és tette elviselhetőbbé a várakozást. A vásár napján összesen 50 tonna krumplit és hagymát szállítottak az árusítás egyes helyszíneire, ami feltehetően mind el fogyott.

LEGFRISSEBB
×

Túlélték a "halálos csokitortát" az albertfalviak  
 

2018-ban is várják a gasztronómia rajongóit minden hónap harmadik hétfőjén az Albertfalvi Közösségi Házban. “Zsolti bácsi konyháját” idén cukrászdává alakították át, hiszen a sok finom leves és főétel után desszertet is illendő felszolgálni.