Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. szombat, Gábor, Karina

Kultúra és kikapcsolódás a Költők parkjában

Kutyák, bográcsok, napsütés. Szerencsésen alakult múlt hétvégén Őrmező Ünnepe. Immár kilencedszer adott egymásnak randevút a lakótelepi közösség.

A reggeli kiábrándító idő ellenére egyre többen gyülekeztek a Költők parkjában, így mire a nap kisütött, a bográcsokban is rotyogni kezdtek a finomságok. Ezúttal a pörkölt és a gulyás különféle variációi adták az alapillatot. Egy igazi ünnep elképzelhetetlen finom, közösen készített, fogyasztott falatok nélkül. A versenyszellem is alábbhagyott néhány órára, Junghausz Rajmund fideszes és Molnár Sándor szocialista képviselő egymás mellett, szinte közösen állt neki a főzésnek. Nagy várakozás előzte meg a kutyás programokat. Vizslák, collie-k, retriverek és versengtek, az Őrmezei kutyaiskola bemutatóján pedig kiderült, a kutya tényleg bármit képes megtenni, ha az ember megfelelően kéri… Míg Molnár Gyula a nézelődésben jeleskedett, tisztelve, ám nem bővítve a kutyások körét, addig Kupper András a munkában és versenyekben edződött barátjával, Drake-kel tett egy versenyen kívüli kört. A helyi vállalkozókat többek között a Makos ingatlaniroda munkatársai és a Budai Papírmerítő Műhely képviselte, és mint évek óta mindig, ezúttal is ott volt a Mórus Szt Tamás Egyesület. Torta és taps járt a legjobbaknak, a pörköltek és kutyák jutalma után jöhettek a koncertek és a helyi együttesek, a Botladozók és a Tarka színpad. A napot Charlie és Budapet Jazz Orchestra zárta.

LEGFRISSEBB
×

Túlélték a "halálos csokitortát" az albertfalviak  
 

2018-ban is várják a gasztronómia rajongóit minden hónap harmadik hétfőjén az Albertfalvi Közösségi Házban. “Zsolti bácsi konyháját” idén cukrászdává alakították át, hiszen a sok finom leves és főétel után desszertet is illendő felszolgálni.