Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. péntek, Alfréd

16 év után nem Molnár Gyula képviseli Kelenföld-Albertfalvát

A 2010-es országgyűlési választások második fordulójában a 16. választókerületben Simicskó István (Fidesz-KDNP) szerzett egyéni mandátumot. A Fidesz-KDNP-s politikus 50, 82, a második Molnár Gyula (MSZP) 44, 55, míg az LMP jelöltje, Diószegi Ernő Endre 4, 63 százalékot szerzett. Az ebben a választókerületben 1994-től minden választást megnyerő Molnár Gyula, Újbuda polgármestere gratulált Simicskó Istvánnak.

Fontosnak tartom, hogy az országban gyakorlatilag ebben a körzetben volt a legmagasabb a választási részvétel vasárnap - kezdte értékelő gondolatait a polgármester. A választások előtt is azt mondtam, és most is azt gondolom, hogy amikor ennyien kívánnak élni szavazati jogukkal, az a demokrácia ünnepe. Ez rendkívül fontos a megválasztandó képviselő szempontjából, hiszen ez a körülmény lényegesen nagyobb legitimitást ad neki - közölte Molnár Gyula.

A polgármester tapasztalatai között azt emelte ki, az emberek nem fogadták el az üzenetét, mely szerint a második forduló inkább szóljon a személyekről. A választópolgárok úgy gondolták, befejezik, amit elkezdtek, ennek eredménye pedig egy nagyon erős felhatalmazás lett az ország kormányzására - jelentette ki. Újbuda első embere azt is hangsúlyozta, bár 16 éve, négy cikluson keresztül képviselte Kelenföldet és Albertfalvát, az erős felhatalmazás egyértelművé tette az emberek akaratát, így mindenben segíteni fogja a megválasztott képviselő munkáját. Külön megköszönte a választóknak, hogy a második fordulóban növelni tudta az amúgy is jelentős támogatottságát. Ez világos és pozitív visszajelzés volt számomra, hogy folytatnom kell az önkormányzatban elkezdett munkát - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tovább Újbudán, azt mondta, az önkormányzati választásokig nem tervez különösebb kitérőket, folytatja a közterületek rendjéért elindított intézkedéssorozatot, a gondoskodó Újbuda programot, és szívügyét, a Kulturális Városközpont kialakítását. Voltak, akik azzal vádoltak, kampány ízű akciókat csinálok. Fontos azonban tudni, hogy egy út, egy közterület, vagy egy homlokzat megújítása gyakran egy évvel ezelőtti döntések eredménye - közölte a polgármester, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy egy stabil, jól működő, hitelmentes önkormányzat áll majd a helyhatósági választások elé. Ha eljön az idő, azt fogom kérni az emberektől, próbálják meg különválasztani az országos politikát a helyi politikától, és ha úgy gondolják, hogy az elmúlt nyolc év sikeres volt, szavazzanak bizalmat nekem - mondta.

(Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)

LEGFRISSEBB
×

Túlélték a "halálos csokitortát" az albertfalviak  
 

2018-ban is várják a gasztronómia rajongóit minden hónap harmadik hétfőjén az Albertfalvi Közösségi Házban. “Zsolti bácsi konyháját” idén cukrászdává alakították át, hiszen a sok finom leves és főétel után desszertet is illendő felszolgálni.