Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. csütörtök, Mózes, Botond

2024. február 1-jétől lehet igényelni a közétkeztetéshez kapcsolódó lemondási kompenzációt

Bővül a támogatási- és kedvezményrendszer

A kerületi menzareform részeként február 1. és 15. között adható le az a nyilatkozat, amivel az időben lemondott étkezések után napi nettó 500 forint kompenzáció igényelhető a 2023. december 1. és 2024. február 29. közötti időszakra. Ezzel párhuzamosan 2024. február 1-jétől több embernek több kedvezményt vagy támogatást biztosít Újbuda Önkormányzata az igazságosabb finanszírozásnak köszönhetően.

 

A lemondott étkezések utáni kompenzáció kifizetésére utólag, átutalással kerül sor, abban a negyedévben, amikor a kompenzáció összesített összege eléri a bruttó ötezer forintot. Fontos, hogy minden negyedévre új nyilatkozat benyújtása szükséges!

 

Utalások:

 

  • december, január, február hónapokban lemondott étkezések esetében március hónapban

(nyilatkozat leadásának időszaka: február 1-15)

  • március, április, május hónapokban lemondott étkezések esetében június hónapban

(nyilatkozat leadásának időszaka: május 1-15)

  • június, július, augusztus hónapokban lemondott étkezések esetében szeptember hónapban

(nyilatkozat leadásának időszaka: augusztus 1-15)

 

Az ügyintézés egyszerűsítésének köszönhetően a lemondási kompenzációhoz kapcsolódó nyilatkozat Ügyfélkapun keresztül, postai úton vagy személyesen, illetve az Újbudai Polgármesteri Hivatal Szociális Ügyfélszolgálatán kihelyezett gyűjtőládában is leadható a megadott időszak alatt.

 

Az országban egyedülálló ösztönző rendszernek köszönhetően a gyermekétkeztetésben a környezettudatosság és a pazarlás megelőzése az eddigieknél lényegesen nagyobb hangsúlyt kap.

 

A lemondási kompenzáció bevezetése mellett, 2024. február 1-jétől bővül a támogatási rendszer is, így egyre több ember igényelheti a jövedelmi viszonyoktól függő kedvezményeket.

 

A kompenzáció és a megújult kedvezmények / támogatások igénylésének menetéről bővebb információ, eljárásrend és kapcsolódó nyomtatványok az alábbi linkekről tölthetőek le:

 

  1. A gyermekétkeztetéshez kapcsolódó kedvezmények és a kompenzáció igénylésének menete (eljárásrend): https://keruletunk.ujbuda.hu/sites/default/files/attachments/files/keruletunkujbudahu/2024_01/gyermeketkezteteshez_kapcsolodo_ke
  2. Gyermekétkeztetési lemondási kompenzáció igénylőlap: https://kozigazgatas.ujbuda.hu/sites/default/files/attachments/files/kozigazgatasujbudahu/2024_01/Nyilatkozat_gyermeketkeztetesi_kompenzaciohoz.docx
  3. Gyermekétkeztetési kedvezmény és támogatás kérelem: https://kozigazgatas.ujbuda.hu/sites/default/files/attachments/files/kozigazgatasujbudahu/2024_01/Gyermeketkeztetesi_kedvezmeny_es_tamogatas_iranti_kerelem_20240201.docx

 

A szükséges nyomtatványok továbbá letölthetőek a https://kozigazgatas.ujbuda.hu/nyomtatvanyok-es-dokumentumok linkről, a Szociális és Egészségügyi Osztály dokumentumai közül is.

 

Emellett egy, a menzareformról szóló részletes kiadványt is eljuttatunk február elején a szülőkhöz az intézményeken keresztül, mely online formában itt a weboldalon is elérhető.