Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 26. hétfő, Izsó

Földomlás a 4-es metró építésén

Szellőzőjárat építése közben beomlott a föld kedden hajnalban a 4-es metró Tétényi úti állomásának építésén - tájékoztatott Kis-Guczi Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóügyeletese.

Az omlás következtében egy 20 méter átmérőjű, 15-20 méter mély kráter keletkezett, s egy 150 mm átmérőjű víznyomócső és egy 60 mm-es gázcső eltörött, ezért körülbelül 500 köbméternyi víz ömlött ki, mely a kiásott, szerkezetkész metróállomásra is befolyt. A gázszivárgás miatt 300 méteres körzetben a területet a rendőrség és a polgárőrség segítségével egy időre le kellett zárni, ez érintette a Kelenföldi Városközpont egy részét. Az omlás miatt a kráterbe zuhant egy 10 méter magas, 3 méter átmérőjű siló, melyben építkezési kötőanyagot tároltak. Személyi sérülés nem történt.

A mentési munkálatokat reggel Demszky Gábor főpolgármester is megtekintette.

Újbuda WEB (2007. 09. 04.)

 

Kapcsolódó cikkek:

Molnár Gyula a Tétényi úti állomás balesetéről (2007. 09. 05.)

 

Kapcsolódó linkek:
Újbudai polgárőrség lapja

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.