Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

A Feneketlen-tó állapotának megvizsgálására a Műegyetem szakértőit kérte fel Újbuda polgármestere

A Feneketlen-tó nem a XI. kerület tulajdona, de a kerület jelképe.

Mindenki ért a focihoz, és úgy látszik a felszín alatti vízmozgásokhoz, hiszen az elmúlt napokban civil szervezetek képviselői, politikusok tettek kinyilatkoztatásokat a Feneketlen-tóval kapcsolatban, amelyek inkább politikai, mintsem szakértői természetűek voltak. A Feneketlen-tó állapotát, az esetleges tennivalókat nem politikusoknak, és nem laikus, bár jó szándékú civil szervezeteknek kell meghatározni, hanem szakembereknek.

Eddig két állítást hallottunk, az egyik szerint apad a Feneketlen-tó, mégpedig a metró miatt, a DBR Metró szerint lehet, hogy apad, de nem a metró miatt. Sem egyik, sem másik állítás megalapozottságát senki sem vizsgálta.

Molnár Gyula szerint az gondolkodik felelősen, aki vizsgál, mérlegel és dönt, ezért a polgármester felkérte a Műegyetem szakértőit, hogy vizsgálják meg a Feneketlen-tavat, állapítsák meg a vízszint és a vízminőség változásának okát, és tegyenek javaslatot az esetleges beavatkozásokra.

A Feneketlen-tó nem a XI. kerület tulajdona, de a kerület jelképe, minden XI. kerületi szívének kedves a park és a tó, így Újbuda polgármestereként Molnár Gyula kötelességének érzi, hogy a kerület nevében fellépjen.

Molnár Gyula felszólít mindenkit, hogy "El a kezekkel a Feneketlen-tótól" azaz ne használja senki csak személyes PR ügyére a tavat, ne a problémát gerjesszék, hanem a megoldásokat keressük együtt.

Újbuda Önkormányzata (2008. 04. 23.)

 

Kapcsolódó cikkek:

Vizet a Feneketlen tóba! (2008. 04. 22.)

 

Nem valószínűsíthető az összefüggés a metróépítkezés és a Feneketlen tó apadása között (2008. 04. 22.)

 

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.