Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Visszatekintés 2012. - Bővült a férőhelyek száma

Új óvodai épületet adtak át Albertfalván, birtokba vettek a gyerekek két ovifoci pályát, felavatták a Bikás parki rekortán futókört májusban

Új óvodai épület Albertfalván

Májusban egy új óvodai épület átadására került sor Albertfalván. A testület egy évvel ezelőtt döntött arról, hogy az óvodai férőhelyek számát bővíti és több mint 150 millió forintot különít el ennek a feladatnak a végrehajtására. Azóta több intézményben is bővült a csoportok száma. A Petőfi Sándor Általános Iskola, Szakközépiskola és Óvoda Érem utcai felújított épülete három csoport, azaz 68 gyermek befogadására alkalmas.

Mozoghatnak a Mozgolódában

A Mozgolóda- és a Hétszínvirág Óvoda gyermekei május 30-án vehették birtokba az új sportpályákat, ahol rövid bemelegítés után már kezdődhetett is a mókás labdajáték, amiben valaki kosárra, míg mások palánkra dobtak. Az avatószalag átvágásánál Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója is jelen volt, aki 2011-ben azzal a céllal alapította az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt, hogy országszerte a legtöbb óvodában biztosított legyen az Ovi-Sport Program. A program megvalósításához az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. óvodánként 2.132.500 Forinttal járult hozzá, így az ovisok a közeljövőben nap, mint nap élvezhetik a kifejezetten az ő korosztályuk számára kifejlesztett 6X12 méteres korszerű sportlétesítmény nyújtotta lehetőségeket.

Felavatták a Bikás parki futókört

Május 20-án ünnepélyes keretek között adták át Újbuda új futópályáját és a felnőtt fitnesz pályát a Bikás parkban. A megnyitón mutatkozott be az első újbudai Budo centrum is: ingyenes harcművészeti órák és bemutatók várták a résztvevőket. A 800 méteres rekortán futókört össznépi futással és gyaloglással avatták fel a résztvevők. ...további események májusban:

Kossuth prezentációs verseny

Kossuth Lajos születésének 210. évfordulója alkalmából az Újbudai Pedagógiai Intézet májusban prezentációs versenyt hirdetett a kerületi általános iskolás diákok között. A gyerekek Kossuth életéből, és a reformkor legnagyobb személyiségeinek élet történeteiből készülhettek fel.

Bíboros a Szent Benedekben

A Szent Benedek Iskolaközpontba látogatott Erdő Péter bíboros május 18-án. A tanév elején átadott épületet Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg az iskolaközpont mecénása mutatta be a meghívott vendégeknek.

Beiktatták az új lelkipásztort

Az Alsóhegy utcai templomban május 19-én Meláth Attila budapesti Baptista Missziókerületi elnök vezetésével ünnepélyesen beiktatták Fábián Sándor testvért. Négy év után ismét van lelkipásztora kerületünk baptista gyülekezetének. Az Alsóhegy utcai templomban, beiktatták Fábián Sándor testvért. A május 19-ei megható ünnepségre az újbudai hivőkön kívül sokan jöttek el Rákospalotáról is és búcsúztak el eddigi elkipásztoruktól. A beiktatáson megjelentek és beszédet, áldást mondtak a többi egyházak képviselői, lelkészei, papjai is.

Színes város

A Kelenföldi pályaudvar lepusztult aluljárója sosem tartozott a városrész látványosságai közé, de a Táncsics Mihály Kollégium önkéntes diákjai májusban tettek róla, hogy a helyzet megváltozzon. A kollégisták a Színes Város Mozgalom keretében a város és vidék találkozását festették fel vidám, meseszerű jelenetekben az aluljáró kijáratának falára.

Gyermeknap a Bikáson

A Bikás parkban az idei gyermeknapi rendezvényen az Irígy Hónaljmirigy, Vastag Tamás és a KFT lépett fel, a kicsiket pedig többek között ugrálóvár, élő csocsó, szörfdeszka és kézműves sátor várta május végén. A gyerekek többek között aszfaltrajz versenyen, kézműves foglalkozáson vehettek részt, ugrálóvárban ugrálhattak és szörfdeszkán egyensúlyozhattak, de a solymászbemutató is rendkívüli népszerűségnek örvendett. Ezen a napon ünnepelte a Vöröskereszt a szervezet világnapját is. A céljuk, hogy a jövőben sokkal nagyobb teret kapjon a prevenció, így programjaik között is ez a szemlélet kapott hangsúlyt. A látogatók az Újbuda TV sátrában üzenhettek a rokonoknak és ismerődöknek, de kiélhették szereplési vágyaikat is a kamera előtt.

LEGFRISSEBB
×

Újabb térfigyelő kamerák Újbudán  

2020. november közepén 3 új, napelemes kamerarendszert szerzett be Újbuda, amit mobil kameraként, több helyszínen is lehet alkalmazni térfigyelő eszközként. Ha egy helyszínen elérte a célját, tovább lehet vinni és máshol felszerelni, hisz semmilyen külső áramforrást nem igényel, valamint a beépített LTE modem révén folyamatosan kommunikálni tud a központtal, ahova közvetíti az élőképet.