Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Újbuda száguld!

Csodálatos képek a megújuló Tüskecsarnokról. Még januárban látott napvilágot a hír, hogy az eredetileg az 1996-os Expóra készített épület, ami sokáig üresen állt, majd 2012 közepétől jégpályaként üzemel, teljes rehabilitáción esik át. A tervek szerint 2014 közepére, egy 5,9 milliárdból megújított, 4000 fő befogadására alkalmas multifunkciós sportközpontot adnak majd át.

Nyugodtan állítható, hogy Újbuda összességében Budapest legjobban fejlődő része, nem hiába ez a legnépszerűbb kerület a lakásvásárlók körében, az Otthontérkép statisztikái szerint is. Az elmúlt évtized beruházásai, irodaházak, lakóparkok, már önmagukban is figyelemre méltóak, ám ami sport-, szabadidő-, rekreáció-, kultúra-, közlekedés- és infrastruktúra-fejlesztés területeken zajlik a kerületben (jobb, illetve baloldali vezetéstől függetlenül) az példaértékű. Elég csak sorba venni néhány olyan elemet, amik hatalmas lépést jelentenek az élhetőség javításában. Ott van a Kopaszi Gát (bár botrányokkal terhelt, de az átlag ember számára mégiscsak egy jó dolog), a Bikás Park, a 4-es metró és állomásai (plusz a felszíni fejlesztések), az 1-es villamos meghosszabbítása, a Gomba a Móriczon, a Bartók Béla út kulturális átalakulása, és sorolhatnánk. Tüskecsarnok A Tüskecsarnok leendő arculatáról készült néhány látványterv először a Jégkorongblogon, és az Urbanistán jelent meg. A Jégkorongblog szerint már augusztusban kezdődhet a mintegy 4000 fős, mulrzifunciós csarnok építése, amí 2014 nyarára be is fejeződhet. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az utolsó hírek szerint a fejlesztés teljes költségét előzetesen 5,9 milliárd forintban állapították meg, és csak központi költségvetési pénzből finanszíroznák. A kormány az előkészítésre 2011-ben már elkülönített 1,3 milliárd forintot, amiből később 1,053 milliárd forint felhasználását engedélyezte, majd 2012 júniusi rendeletében további 4,644 milliárd forint forrás biztosításáról döntött a 2013-as és 2014-es büdzséből, így jelenleg 5,697 milliárd forint áll rendelkezésre a kivitelezésre. A még januárban megjelent tervek szerint a Tüskecsarnok mellett egy nagymedencés uszodát is építenek, amely szintén kiemelt beruházásként valósulhat meg. Ennek kivitelezésére a kormány decemberi határozatában a 2,277 milliárd forintot különített el a 2013-as és 2014-es központi költségvetésből.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.