Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 4. csütörtök, Bulcsú

Újabb fórumot tartottak a Kulturális Városközpontról

A Bartók Béla út kulturális városközponttá alakítására hivatott önkormányzati projektről rendeztek lakossági egyeztető fórumot a Budai Klub Galériában. Újbuda vezetői szerint a program hamarosan újra lendületbe jön, de ezúttal is voltak, akik aggodalmukat fejezték ki a környék jövőjével kapcsolatban.

A lakossági találkozón Molnár László alpolgármester, Rétvári Bence közigazgatási államtitkár, Szabó András önkormányzati képviselő és Ihász Tibor, a KVK projekt felügyeletével megbízott Zsombolyai Kft. ügyvezetője tájékoztatta a lakosságot a program alakulásáról. Molnár László jó hírekkel kezdte a beszélgetést. Elmondta, a Bartók Béla út fejlesztéséhez 500 milliós uniós támogatást sikerült elnyerniük, de azt is bejelentette, az önkormányzat kibővítette a közterületi rehabilitáció akcióterületét a Móricz Zsigmond körtérre. A tér bevonásával így a Gomba átépítésére is több forrás jut majd. Az alpolgármester megígérte, az év második felében megvalósul a Gomba felújítása, az év végére pedig legkésőbb be is fejeződnek a munkálatok. Többen azért szólaltak fel, mert attól tartanak, hogy a Gombában helyet kapó vendéglátóhelyből kocsma lesz, és ez tovább növeli a környék zajterhelését. Az önkormányzat vezetői megnyugtatták a közönséget, hogy kulturált hely fog működni a körtéren. Kérdésre válaszolva arra is ígéret hangzott el, hogy hamarosan a Batók Béla úti üres üzlethelyiségek is gazdára találnak.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.