Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Újabb fórumot tartottak a Kulturális Városközpontról

A Bartók Béla út kulturális városközponttá alakítására hivatott önkormányzati projektről rendeztek lakossági egyeztető fórumot a Budai Klub Galériában. Újbuda vezetői szerint a program hamarosan újra lendületbe jön, de ezúttal is voltak, akik aggodalmukat fejezték ki a környék jövőjével kapcsolatban.

A lakossági találkozón Molnár László alpolgármester, Rétvári Bence közigazgatási államtitkár, Szabó András önkormányzati képviselő és Ihász Tibor, a KVK projekt felügyeletével megbízott Zsombolyai Kft. ügyvezetője tájékoztatta a lakosságot a program alakulásáról. Molnár László jó hírekkel kezdte a beszélgetést. Elmondta, a Bartók Béla út fejlesztéséhez 500 milliós uniós támogatást sikerült elnyerniük, de azt is bejelentette, az önkormányzat kibővítette a közterületi rehabilitáció akcióterületét a Móricz Zsigmond körtérre. A tér bevonásával így a Gomba átépítésére is több forrás jut majd. Az alpolgármester megígérte, az év második felében megvalósul a Gomba felújítása, az év végére pedig legkésőbb be is fejeződnek a munkálatok. Többen azért szólaltak fel, mert attól tartanak, hogy a Gombában helyet kapó vendéglátóhelyből kocsma lesz, és ez tovább növeli a környék zajterhelését. Az önkormányzat vezetői megnyugtatták a közönséget, hogy kulturált hely fog működni a körtéren. Kérdésre válaszolva arra is ígéret hangzott el, hogy hamarosan a Batók Béla úti üres üzlethelyiségek is gazdára találnak.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.