Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Milyen legyen az Etele tér?

Az Etele tér a kerület központjában fekszik, a 4-es metró és más infrastrukturális beruházások érintik a területet. Takács Viktor Újbuda főépítésze nyilatkozott a témáról az Újbuda újságnak.

Az Etele tér funkciójának meghatározása ügyében nincs egyszerű helyzetben Újbuda Önkormányzata, a területnek ugyanis több gazdája van, mindenki egy-egy puzzle darabkát birtokol. Újbuda kezében nincs puzzle darabka, ő csak kérni tudja a döntéshozókat, hogy üljenek össze, illesszék egymáshoz a darabokat úgy, hogy az végül majd egy egységes képet alkosson. Természetesen javaslati lehetősége a kerületnek is van, amellyel a városvezetés mindenképpen élni kíván.

- Bár nekünk saját területünk nincs az Etele téren, önjelöltként mindenképpen szeretnénk részt venni a tervezésben, hiszen ezek a fejlesztések a kerületünk középpontjában történnek, így mindennemű döntés és változás minket érint leginkább. Számunkra nagyon fontos, hogy a lakosság véleménye is érvényesüljön, ezért szeretnénk egy civil fórumot is meghirdetni, hogy a környéken élők is hozzászólhassanak, milyen legyen a lakóhelyük - nyilatkozta Takács Viktor Újbuda főépítésze az Újbuda Újságnak.

A témáról bővebben olvashatnak az Újbuda Újság február 1-jén megjelenő számának 4. oldalán.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.