Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 6. hétfő, Csaba

Milyen legyen az Etele tér?

Az Etele tér a kerület központjában fekszik, a 4-es metró és más infrastrukturális beruházások érintik a területet. Takács Viktor Újbuda főépítésze nyilatkozott a témáról az Újbuda újságnak.

Az Etele tér funkciójának meghatározása ügyében nincs egyszerű helyzetben Újbuda Önkormányzata, a területnek ugyanis több gazdája van, mindenki egy-egy puzzle darabkát birtokol. Újbuda kezében nincs puzzle darabka, ő csak kérni tudja a döntéshozókat, hogy üljenek össze, illesszék egymáshoz a darabokat úgy, hogy az végül majd egy egységes képet alkosson. Természetesen javaslati lehetősége a kerületnek is van, amellyel a városvezetés mindenképpen élni kíván.

- Bár nekünk saját területünk nincs az Etele téren, önjelöltként mindenképpen szeretnénk részt venni a tervezésben, hiszen ezek a fejlesztések a kerületünk középpontjában történnek, így mindennemű döntés és változás minket érint leginkább. Számunkra nagyon fontos, hogy a lakosság véleménye is érvényesüljön, ezért szeretnénk egy civil fórumot is meghirdetni, hogy a környéken élők is hozzászólhassanak, milyen legyen a lakóhelyük - nyilatkozta Takács Viktor Újbuda főépítésze az Újbuda Újságnak.

A témáról bővebben olvashatnak az Újbuda Újság február 1-jén megjelenő számának 4. oldalán.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.