Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 4. csütörtök, Bulcsú

Megújult intézmények

A Bóbita Bölcsődében a vizesblokkok, a Gesztenyéskert Óvodában a nyílászárók, a Teleki Blanka Általános Iskolában a technika terem újult meg – folytatódik azon intézmények bejárása, amelyek felújítása idén fejeződött be.

Hoffmann Tamás polgármester és Ludányi Attila képviselő személyesen tekintette meg az elmúlt évi felújítások eredményeit. A Bóbita Bölcsődében a vizesblokkokat, a Gesztenyéskert Óvodában a nyílászárókat újították fel egyenként közel 5 millió forintból, a Teleki Blanka Általános Iskolában a technika termet alakították át 8 millióért. A Teleki Blankában folyó felújítások sora ezzel még nem zárult le. Már készül a következő pályázati anyag, amelyben a szülők is komoly segítséget nyújtanak. A KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) pályázat előkészítése zajlik, amelynek a segítségével a nyílászárók, a tetőszigetelés, és a külszíni szigetelés felújítása valósulhat meg. A pályázathoz szükséges energetikai felmérést és illetve az épület 3D-és rajzát szakmabeli szülők készítették el.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.