Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Megújult intézmények

A Bóbita Bölcsődében a vizesblokkok, a Gesztenyéskert Óvodában a nyílászárók, a Teleki Blanka Általános Iskolában a technika terem újult meg – folytatódik azon intézmények bejárása, amelyek felújítása idén fejeződött be.

Hoffmann Tamás polgármester és Ludányi Attila képviselő személyesen tekintette meg az elmúlt évi felújítások eredményeit. A Bóbita Bölcsődében a vizesblokkokat, a Gesztenyéskert Óvodában a nyílászárókat újították fel egyenként közel 5 millió forintból, a Teleki Blanka Általános Iskolában a technika termet alakították át 8 millióért. A Teleki Blankában folyó felújítások sora ezzel még nem zárult le. Már készül a következő pályázati anyag, amelyben a szülők is komoly segítséget nyújtanak. A KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) pályázat előkészítése zajlik, amelynek a segítségével a nyílászárók, a tetőszigetelés, és a külszíni szigetelés felújítása valósulhat meg. A pályázathoz szükséges energetikai felmérést és illetve az épület 3D-és rajzát szakmabeli szülők készítették el.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.