Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Megnyitott „A Hamzsa" Klub

Kell egy hely. Kell egy hely, ahol emberi szó, megértés, vagy akár csak az együttlét megnyugtató közege fogadja azt, aki eljön. Újbudán „A Hamzsa" ez a hely. Éjszakai ping-pong, önismeretet erősítő tánc és kortárssegítők várják a 14 és 24 év közöttieket.

Értelmes és izgalmas programok hoznak össze egy korosztályt, amelynek tagjai barátokra, jó társakra is lelhetnek egymásban. Az „Eséllyel az esélyért” az újbudai fiatalok drogprevenciós alternatívája elnevezésű, színes programsorozatban egyebek mellett kortárssegítő csoportok alakulnak, létrehoznak drámacsoportot, élmény klubot, önismereti csoportot.

 

A szeptemberben induló tánckurzust egy olyan fiatal hölgy vezeti, aki maga is külső segítséget kapott a kábítószerről való leszokáshoz. A rehabilitáción tanulta meg azokat a mozgáskultúrára épülő táncos és színházterápiás technikákat, amelyeket átad a Hamzsa Klubban.

 

Dr. Csernus Imre pszichiáter ezúttal a „Hamzsa egészségnapon” a Bocskai úti Református templom altemplomában várja a fiatalokat, szeptember 21-én, délután 2-kor. Egy, a Dokitól megszokott, „könnyed stílusú” beszélgetésre lehet számítani, a témák ismerősek: a serdülőkorral, a felelősségvállalással, a felnőtté éréssel és a szerhasználattal összefüggő kérdések, problémák. Az „érem” mindkét oldalát ismerő pszichiáter természetesen minden témáról szívesen beszélget, amely ezt a korosztályt foglalkoztatja.

 

„A Hamzsa” (XI. kerület, Bölcső utca 12.) szeptemberi programjaiból:

 

- Kortárssegítő csoport: szeptember 14. 14.30 és 16.30 között

- Tánc-program: szeptember 14. 17.00 és 19.00 között

- Infó klub: kedden és csütörtökön 14.00 és17.00 között

- Szabadidős program (ping-pong, cso-cso, társasjáték) és Kondi sarok: minden pénteken 14.00 és 18.00 óra között

- Éjszakai ping-pong: minden szombaton 15.00 és 01.00 között

- Egészségnap dr. Csernus Imrével szeptember 21. 14.00 és 17.00 között (Református templom, Október 23. utca 5.)

 

Sz.A. (2009. 09. 15.)

 

További érdekességek: http://veledepul.ujbuda.hu/

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.