Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. szerda, Fábián, Sebestyén

Lezárták a Szabadság hidat, egy évig csak gyalogolhatunk

A Szabadság híd rekonstrukciója már hetek óta megkezdődött, az állványzaton már eddig is folyt a munka, a híd teljes lezárására azonban augusztus 20-án került sor.

Az autósoknak és a tömegközlekedési eszközöket használóknak mostantól elkerülő útvonalakat kell használniuk, amiben a megállókban kihelyezett tájékoztató táblák segítenek.

A felújítási munkálatok szinte minden részre kiterjednek, ezért a hidat csak 2008. október 30-án vehetik újra birtokba a közlekedők. A rekonstrukciót végző konzorcium szakemberei felújítják a meggyengült tartószerkezeteket, az útpályát, kicserélik a korlátokat és kandelábereket, az egész híd korrózióvédelmet kap, valamint visszakapja eredeti ún. "rezedazöld" színét is.

A gyalogosok a felújítás teljes ideje alatt használhatják a hidat.

T. D. - ÚjbudaTv (2007. 08. 21.)

LEGFRISSEBB
×

Újabb térfigyelő kamerák Újbudán  

2020. november közepén 3 új, napelemes kamerarendszert szerzett be Újbuda, amit mobil kameraként, több helyszínen is lehet alkalmazni térfigyelő eszközként. Ha egy helyszínen elérte a célját, tovább lehet vinni és máshol felszerelni, hisz semmilyen külső áramforrást nem igényel, valamint a beépített LTE modem révén folyamatosan kommunikálni tud a központtal, ahova közvetíti az élőképet.