Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 3. péntek, Kornél, Soma

Lezárták a Szabadság hidat, egy évig csak gyalogolhatunk

A Szabadság híd rekonstrukciója már hetek óta megkezdődött, az állványzaton már eddig is folyt a munka, a híd teljes lezárására azonban augusztus 20-án került sor.

Az autósoknak és a tömegközlekedési eszközöket használóknak mostantól elkerülő útvonalakat kell használniuk, amiben a megállókban kihelyezett tájékoztató táblák segítenek.

A felújítási munkálatok szinte minden részre kiterjednek, ezért a hidat csak 2008. október 30-án vehetik újra birtokba a közlekedők. A rekonstrukciót végző konzorcium szakemberei felújítják a meggyengült tartószerkezeteket, az útpályát, kicserélik a korlátokat és kandelábereket, az egész híd korrózióvédelmet kap, valamint visszakapja eredeti ún. "rezedazöld" színét is.

A gyalogosok a felújítás teljes ideje alatt használhatják a hidat.

T. D. - ÚjbudaTv (2007. 08. 21.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.