Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 30. csütörtök, Pál

Lakótelepek

Öböl projekt

A Lágymányosi öböl

A fejlesztési terület Budapest legnagyobb kerületében, Újbudán, a Gellérthegytől délre eső Lágymányosi öbölben és környékén található.

Lágymányosi öböl

A Lágymányosi öböl a Duna jobb partján az 1642 és 1640 folyam km szelvények között fekszik, háromszög alaprajzú, a Kopaszi gáti oldal 750 m, az északi oldal 330 m hosszú, déli bejárata 50 m széles, felülete 11,2 ha. Az öböl és környezetének adottságai nagyon jók, egyedi jelleget ad a Duna parti közvetlen kapcsolata, az öböl egyedi hangulata.

Mederfenék szintje budapesti vízmérce 0 pontjához képest 1.5 - 2.5 m mélyen található. A meder felszíne általában egyenletesen lapos, a nyugati Vízpart utcai oldalon valamivel mélyebb, mint a Kopaszi gát felé eső részén. Az öböl fenekét 0.3 - 2 m vastagságú iszap borítja. Átlagos vízmagasságnál a felülete 130-140 ezer m2. A vízminőség sokkal jobb mint a Dunában, ezt bizonyítja, hogy az 1993-es felmérések szerint több mint 22 halfaj él az öbölben.

A fejlesztési területről fantasztikus kilátás nyílik a budai hegyekre, a Dunára, és a Csepel szigetre is.

A projekt saját weboldala: http://www.obol.hu

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.