Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. kedd, Apollónia

Kupper: szakmai érvek az iszlám központ ellen

Sem a környékbeliek, sem a szakértők nem értenek egyet azzal, hogy a Budaörsi út, Bajmóci utca, Holdvilág utca közötti területre iszlám kulturális és vallási központ épüljön – állítja Kupper András.

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje úgy véli, a polgármesteri oldalon mindent megtesznek azért, hogy ez a terv megvalósuljon, nem hajlandók tudomásul venni a kerületiek érdekeit és a városfejlesztés szempontjait. A független Nemzeti Tervtanács nagyobb és zöldebb telket javasolt az építménynek, a múlt héten a főváros Városképvédelmi Bizottsága elutasította a tulajdonos kérelmét, amely a Budaörsi út 38-ba, a telek bejáratához egy útcsatlakozás építésére vonatkozott – mondta Kupper András a tervezett építkezés helyszínén.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.