Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 4. csütörtök, Bulcsú

Közmeghallgatás - vizsgálják a Dayka Gábor utcai fejlesztés szükségességét

Az önkormányzat közmeghallgatást tartott a hivatal nagytermében, ahol a kerületi polgárok feltehették kérdéseiket Újbuda vezetőinek. A legnagyobb ellenállást és felháborodást a Dayka Gábor utca tervezett megnyitása váltotta ki.

A felháborodott lakók sora azért szólalt fel, mert szerintük az utca tervezett megnyitása beláthatatlan mértékű forgalomnövekedést, ezáltal pedig jelentős zaj-, és levegő szennyezést vonna maga után. A tiltakozók azt szerették volna megtudni, leállítja-e a beruházást a polgármester. Büki László városüzemeltetési igazgató a felvetésekre reagálva elmondta, még rengeteg szakhatósági vizsgálat, és környezeti hatástanulmány szükséges ahhoz, hogy döntést hozzanak az ügyről, amennyiben ezeken rosszul szerepel a koncepció, felfüggesztik a tervezési folyamatot. Az is elhangzott, az önkormányzat nem támogatja, hogy keresztirányú forgalom induljon meg az érintett útszakaszon. A közmeghallgatáson a Szivárvány Óvoda felújítása és az Irhás Árok rendezése is szóba került. Az ujbuda.hu honlapon rövidesen láthatják a közmeghallgatás archivált felvételét.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.