Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Közmeghallgatás - vizsgálják a Dayka Gábor utcai fejlesztés szükségességét

Az önkormányzat közmeghallgatást tartott a hivatal nagytermében, ahol a kerületi polgárok feltehették kérdéseiket Újbuda vezetőinek. A legnagyobb ellenállást és felháborodást a Dayka Gábor utca tervezett megnyitása váltotta ki.

A felháborodott lakók sora azért szólalt fel, mert szerintük az utca tervezett megnyitása beláthatatlan mértékű forgalomnövekedést, ezáltal pedig jelentős zaj-, és levegő szennyezést vonna maga után. A tiltakozók azt szerették volna megtudni, leállítja-e a beruházást a polgármester. Büki László városüzemeltetési igazgató a felvetésekre reagálva elmondta, még rengeteg szakhatósági vizsgálat, és környezeti hatástanulmány szükséges ahhoz, hogy döntést hozzanak az ügyről, amennyiben ezeken rosszul szerepel a koncepció, felfüggesztik a tervezési folyamatot. Az is elhangzott, az önkormányzat nem támogatja, hogy keresztirányú forgalom induljon meg az érintett útszakaszon. A közmeghallgatáson a Szivárvány Óvoda felújítása és az Irhás Árok rendezése is szóba került. Az ujbuda.hu honlapon rövidesen láthatják a közmeghallgatás archivált felvételét.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.