Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 4. vasárnap, Borbála, Barbara

Játszótér építés, zöldfelület felújítás, korszerűsítések a kerületben

Játszótéri és zöldfelület felújítás, korszerűsítés a kerületben.

Kőérberek-Tóváros, új játszótér építése

Tervezett kivitelezés: 2022. március-június

A Kőérberek-Tóváros lakónegyedhez kapcsolódóan a tó partjához közel kerül kialakításra egy új játszótér, mintegy 1000 m2 alapterülettel. A játszótéren elkülönülten, de egységet alkotva épül játszóhely a kisebb (2-10 éves) és a nagyobb (8-14+ éves) korosztály számára. Nagy homokozó, különböző mászóeszközök, rugós játékok és hinták kerülnek elhelyezésre. A pihenést padok és ülőkék szolgálják majd, és új ivókút is épül.

A játszótér építésével együtt a zöldfelület kialakítása is megtörténik: a kivitelezés során 10 db új fát telepítünk a területen belül, valamint 232 m2 cserjékkel és évelőkkel beültetett növényfelületet alakítunk ki. A fennmaradó területen gyepszőnyeg terítésével pihenő területet alakítunk ki. A növényfelületekhez automata öntözőrendszer is kiépítésre kerül.
Kőérberek játszótér – alaprajz

Kőérberek-Tóváros, új játszótér építése


Bp. XI. Nagykikinda játszótér korszerűsítése

Tervezett kivitelezés: 2022. március-június

A Nagykikinda játszótér felújítási munkái során a régi, rossz állapotú, elavult eszközök bontásra kerülnek, helyettük egy új, korszerű, biztonságos játszótér készül. Az építés során 7 új játszóeszköz beépítése mellett 5 felújított játék is elhelyezésre kerül, ezekhez a szükséges ütéscsillapító burkolatok is megépülnek. Az új járdák mellett padok, piknikasztal, ivókút és párakapu is beépítésre kerül, valamint új hulladékgyűjtőket is elhelyezünk. A zöldfelületi munkák során 12 db fát telepítünk, 304 m2 cserje- és évelőfelületet alakítunk ki, valamint gyepes kis pihenőterületet. A növényfelületekhez automata öntözőrendszer is kiépítésre kerül.

A játszótér építésével egyidejűleg a rossz állapotú sportpálya felújítása is megtörténik, új burkolattal és kerítéssel, kosárpalánkkal, kis focikapuval; valamint 2 db pingpongasztal is készül.
Bp. XI. Nagykikinda játszótér korszerűsítése

Egry József u. – Karinthy F. út sarkánál található zöldfelület felújítása

Tervezett kivitelezés: 2022. március-április

A felújítás során a lakóépületek, a Humusz ház és a gimnázium között található rossz állapotú kis zöldfelület helyreállítása történik. A parkfelújítás során az elöregedett, beteg, balesetveszélyes fák kivágása után új fák, cserjék és évelők telepítésével a jelenlegi rossz állapotú parkrész kitisztításra, felújításra kerül.

A terület faállományának nagy része sajnos rossz állapotú, sérült, beteg, több balesetveszélyes egyed is van köztük. A fák szakértői vizsgálata alapján a területen 10 db fa kivágása elkerülhetetlen, a fakivágáshoz szükséges hatósági engedély rendelkezésre áll. A kivágott fák pótlásaként 19 db új, előnevelt fát telepítünk.
Egry József u. – alaprajz

Egry József u. – favizsgálat

Egry József u. – Karinthy F. út sarkánál található zöldfelület felújítása

Baranyai u. V. udvar felújítása

A kivitelezés várhatóan 2022. március 1. és április 30. között történik.

A Baranyai utcai lakótelepen található öt belső udvar közül elsőként az Erőmű utca – Baranyai utca – Szerémi sor – Hamzsabégi u. által határolt terület felújítása történik meg, melynek során az orvosi rendelő és a pedagógiai szakszolgálat előtere és az oda vezető út kerül felújításra. A korábban tartott közösségi tervezésen elfogadott javaslat alapján a két bejárat közelében egy-egy fedett, 8 kerékpár elhelyezésére alkalmas kerékpártároló épül.

Az udvarban található fák közül szakértői vizsgálat alapján 11 db beteg, sérült fa kerül kivágásra. A fák kivágása elkerülhetetlen, a fakivágáshoz szükséges hatósági engedély rendelkezésre áll. A kivágott fák pótlásaként a területen belül 8 db új fát telepítünk (mivel az udvarban a jelenlegi magas lombkorona-borítottság több fának nem hagy helyet, a fapótlásként előírt további 12 db fa a kerület közterületein kerül kiültetésre).

A zöldfelületi munkák során új cserje- és évelőágyásokat alakítunk ki mintegy 2900 db növény telepítésével.
Baranyai Favizsgálat – Erőmű u. 4–8

Baranyai V – alaprajz és látványterv

Baranyai u. V. udvar felújítása